Sztracsatellás-narancsos parfé

2011. 06. 06.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 

400 ml tejszín, 2 db narancs, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliarúd, 5 dkg csokoládé.  

Elkészítés: 

A narancsokat meghámozzuk, és apróra vágjuk. Egy edénybe rakjuk és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, valamint a vaníliarudat. Addig főzzük, amíg a narancs teljesen szétfő és lekvár állaga lesz. Főzés után botmixerrel pépesítjük, majd hűlni hagyjuk. A csokoládét közben apróra vágjuk vagy lereszeljük. Amikor kihűlt a narancsos keverék, a tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a végén a narancsot és a reszelt csokoládét. Egy hosszúkás formát fóliával kibélelünk, beleöntjük a  habot. Mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, kiborítjuk belőle a parfét és szeleteljük. Díszítésként lecsorgattam csokival és babapiskótával tálaltam.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top