Hozzávalók:
400 ml tejszín, 2 db narancs, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliarúd, 5 dkg csokoládé.
Elkészítés:
A narancsokat meghámozzuk, és apróra vágjuk. Egy edénybe rakjuk és felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, valamint a vaníliarudat. Addig főzzük, amíg a narancs teljesen szétfő és lekvár állaga lesz. Főzés után botmixerrel pépesítjük, majd hűlni hagyjuk. A csokoládét közben apróra vágjuk vagy lereszeljük. Amikor kihűlt a narancsos keverék, a tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a végén a narancsot és a reszelt csokoládét. Egy hosszúkás formát fóliával kibélelünk, beleöntjük a habot. Mélyhűtőben dermedni hagyjuk. Tálaláskor a formát forró vízbe mártjuk, kiborítjuk belőle a parfét és szeleteljük. Díszítésként lecsorgattam csokival és babapiskótával tálaltam.