Túró Rudi őzgerincformában

2009. 12. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tészta : 25 dkg liszt fél csomag sütőpor 16 dkg margarin 1 tojássárgája 2 kanál porcukor kis tej 2 kanál kakaópor.

Összegyúrjuk,és kétfelé vesszük a masszát. Kinyújtjuk mindkettőt, és zsírral kikent, lisztezett őzgerincformákba tesszük úgy, hogy egyik oldalán lecsüngjön, és majd a végén rátudjuk hajtani a tetejére.

Töltelék : 0,5 kg túró mazsola ízlés szerint 4 tojássárgája + 4 tojásfehérje habnak felverve 1 csomag vaníliás cukor 20 dkg porcukor 2 kanál búzadara.

Összekavarjuk, a habot a végén tesszük hozzá óvatosan. Elosztjuk a tölteléket a tésztával bélelt őzgerincformákba, és a lecsüngő tésztát ráhajtjuk, jól lenyomkodjuk. Előmelegített sütőben megsütjük, tűvel szurkálva nézzük, hogy készen van-e. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, és a tetejére csokimázat teszünk.

Köszönjük szépen Pestiné Farkas Mártának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top