Túró Rudi

2008. 11. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Két kedves olvasónk is beküldte a saját Túró Rudi receptjét. Mindkettő ígéretes, próbáljátok ki!

Cecília receptje:

Hozzávalók: 1/2 kg túró, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukor, 1/2 tasak étkezési zselatin (nem tortazselé!) 1 dl vízben feloldva, 2 dl tejföl, 1 tábla tortabevonó, "extrák": reszelt citromhéj, lekvár vagy mazsola.

A túrót a tejföllel, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük. Felfőzzük a zselatint, a túróhoz öntjük, majd jól elkeverjük. Fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, majd kb. 1-2 órára mélyhűtőbe, tesszük, vigyázzunk ne fagyjon meg - én mindig nézegetem. Az őzgerincből egy tálra borítjuk, a csokit felolvasztjuk, és leöntjük vele a túró rudat. A masszába keverhetünk mazsolát, citromhéjat vagy egy másik verzió: először csak a túrós massza felét simítsuk az őzgerincformába, kenjünk rá egy réteg lekvárt, majd fedjük be a maradéktúróval. Ez utóbbi kicsit édes lett.

Gyorsan elkészíthető, könnyű finomság, nálunk nagy kedvenc. Mindenkinek jó étvágyat!

És Túró Rudi Adrienn módra:

Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 2 dl főzőtejszín, 5 csomag vaníliás cukor, 5 evőkanál cukor, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg margarin. A bevonathoz: 30 dkg tortabevonó.

A tejszínt a kétféle cukorral és a keményítővel sűrűre főzzük, majd a tűzről lehúzzuk. A túróhoz adjuk a citrom lereszelt héját és a puha margarint. Amikor a cukros-tejszínes keverék már csak langyos, a túrós masszához keverjük. Ezután 4 ujjnyi vastag hosszú rudakat formázunk belőle, majd folpackba csomagolva betesszük a mélyhűtőbe, 1-2 órára, amíg megdermed. Majd 10 cm-es darabokra vágjuk, és a megolvasztott tortabevónóban megforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és dermedni hagyjuk.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Kiss Cecíliának és Istelláné Boda Adriennek, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top