Túrógombóc, fahéjas öntettel

2010. 03. 10.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

fél kg tehéntúró

2 cs. vaníliás cukor

2 evőkanál kristálycukor

3 egész tojás

1 kávéskanál szódabikarbóna

és annyi zsemlemorzsa, hogy közepes keménységűre lehessen összegyúrni

Elkészítés:

A fentieket jól összedolgozzuk, a forrásban lévő vízben, a gombócformákat kifőzzük, majd margarinon világosbarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Öntet készítése:

1 pohár 20 %-os tejfölt, 1 csomag vaníliás cukorral, kevés kristálycukorral, és egy kávéskanál fahéjjal összekeverünk, majd a gombócok tetejére öntjük.

Se lisztet, se búzadarát nem kell beletenni! A zsemlemorzsától könnyű és nagyon jó ízű lesz!

Jó étvágyat mindenkinek!

 Köszönjük szépen Bodnárné Juditnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.    



Szerző

donna.hu



Scroll to Top