Hozzávalók:
fél kg tehéntúró
2 cs. vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
3 egész tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
és annyi zsemlemorzsa, hogy közepes keménységűre lehessen összegyúrni
Elkészítés:
A fentieket jól összedolgozzuk, a forrásban lévő vízben, a gombócformákat kifőzzük, majd margarinon világosbarnára pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.
Öntet készítése:
1 pohár 20 %-os tejfölt, 1 csomag vaníliás cukorral, kevés kristálycukorral, és egy kávéskanál fahéjjal összekeverünk, majd a gombócok tetejére öntjük.
Se lisztet, se búzadarát nem kell beletenni! A zsemlemorzsától könnyű és nagyon jó ízű lesz!
Jó étvágyat mindenkinek!
Köszönjük szépen Bodnárné Juditnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.