Hozzávalók: 8 szikkadt zsemle, fél kg túró, 3-4 csomag vaníliás cukor, 2 tojás sárgája, 2 doboz tejföl. A zsemlék „sipkáját” magasan, nem teljesen bevágjuk, az aljából a belét kis darabokban kiszedjük. Összekeverjük a túróval, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával, egy-két kanál tejföllel – a krém sűrűségétől függően –, és ízlés szerinti cukorral. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, a zsemléket szétnyitjuk, belül, a tetejét és az alját is meglocsoljuk tejjel, különben a sütésnél a túróból elveszi a nedvességet. A tölteléket a zsemlék aljában elosztjuk, tetejüket visszazárjuk. A két doboz tejfölt elkeverjük ízlés szerint cukorral – szerintem minél édesebb, annál jobb –, és a zsemlék tetejét és oldalát mindenhol bőven megkenjük vele - a maradékot pedig a tetejükre halmozzuk. Előmelegített sütőben enyhe pirulásig sütjük. Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre!