Új Cohen album

2009. 04. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az énekes 2004-ben megjelent „Dear Heather” című aranylemeze után a „Live in London” következik a sorban, ami abszolút visszaadja Leonard Cohen különleges show-jának hangulatát, érzésvilágát, lendületét. Cohen egyik legkedveltebb slágere, a „Hallelujah” nemrég rekordot állított fel az Egyesült Királyság slágerlista-történelmében, mégpedig Alexandra Burke előadásában. A siker hatására Leonard Cohen dalának egy másik feldolgozása (Jeff Buckeley) és az eredeti verziója - maga a művész előadásában - is felkerült a listára.

Ezt tetézi az az összesített statisztikai adat, mely szerint 2008 végéig több mint 5 millió CD fogyott el a dal világsikerének köszönhetően. Leonard Cohen nagysága és töretlen hatása a mai zeneiparra megkérdőjelezhetetlen, s mind inkább értelmet nyer az óriási érdeklődés, amely tavalyi turnéját övezte.

Leonard Cohen európai és kanadai visszatéréséről szintén ezeket írták róla:

„Cohen mindent beletett ebbe a káprázatos előadásba.”- Rolling Stone

„Cohen munkássága maga az ír koncerttudomány. Bizonyos, hogy ennél jobb már nem is lehet semmi.”- The Independent (Írország)

„A koncert hangulata ámulatba ejtő volt. Erről évekig beszélni fognak.”- The National Post (Kanada)

„Cohen nemcsak előadta a dalokat, amelyeknek a hírnevét köszönheti, hanem újra élővé varázsolta őket az egyedi, utánozhatatlan stílusával - bravúros és szenvedélyes!”- Toronto Globe and Mail

„Amikor a legendás Cohen színpadra lép, az nem kevesebb, mint egy kulturális esemény biblikus dimenziókban!” - The Independent (Írország)

„Leonard Cohen első brit koncertje 15 év után makulátlan, csodálatos és tökéletesen átható volt.” - írja a Daily Telegraph.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top