Vadonatúj ABBA-arcok

2009. 02. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Idén januárban állt össze az Abba Sisters, országos turné céljából. A fiatal színész-énekesek, az ABBA dalok előadói örömmel teli várakozással és felkészüléssel tesznek eleget a felkérésnek. Elkezdődött a versenyfutás az idővel, hogy mielőbb be tudjanak robbanni a köztudatba: ruhát varrnak, dolgoznak a dalokon, nekiláttak a stúdiómunkáknak, elkezdték tervezni a koreográfiát. Most startra készen, retro stílusú ruháik a lányok személyiségéhez igazodnak, a vokális hangzásért Tátrai Eszter a felelős, a koreográfiát Migály Szilvia készítette, a konferansz szerepét György Renáta vállalta.

A lányokról dióhéjban:

Tátrai Eszter 23 éves, ének zenei általános iskolába járt Balatonfüreden, gyermekként a népdal- és kóruséneklés által vált a zene az életévé. Érettségi után a Kőbányai Zenei Stúdióban tanult tovább. 2003 nyarán már feltűnt a Magyar Rádió Márványtermében egy musical műsorban. Énekelt azóta már funky-, blues- és popzenekarokban, háttérénekesként számos produkcióban. Dolgozott fronténekesként a Földközi-tengeren járó luxushajón, ahol rendszeresen ABBA dalokat adott elő. Jelenleg egy jazz formáció tagja, és belekóstolt a szövegírásba. A Vörös Pimpernel musical szereplője.

Migály Szilvia 25 éves, színi tagozatos iskolába járt, a Vasutas Zeneiskola Musical tagozatán tanult. Gyermekszínészként a Fővárosi Operett Színház Valahol Európában és a Dobostorta című előadásaiban játszott. Tizenöt évesen Drakula menyasszonyaként turnézott Németországban, később István, a király rockoperában Koppány feleségeként bejárta az USA-t, Torontóban fellépett magyarlakta közösség előtt. Énekhangja 2004-ben a Zorán turné kovalistájaként volt hallható. Jelenleg a Musical- és a Szigligeti Színház tagja, Jekyll és Hyde, Jézus Krisztus Szupersztár és A Vörös Pimpernel musical szereplője. A különböző TV csatornákon való megjelenések mellett koreográfusi és rendezőasszisztensi feladatokat is ellát.

György Renáta 20 éves, zenetagozatos iskolába járt, éneket és hangszeres zenét tanult. Kedvenc hangszere a gitár. Jelenleg magánúton tanul énekelni. Közel állnak szívéhez a népdalok, a népdalének műfajban több országos versenyt megnyert. A prózát ugyanolyan előnyben részesíti, mint az éneket, és megszerezte a szinkronszínész diplomát is. Az elmúlt négy évben musical műsorokban vett részt szólóénekesként és táncosként. Szülőhelyén, Székelyföldön több rendezvényen csillogtatta meg hangját. Jelenleg az Operett Színház Abigél című musical szereplője. Kipróbálta magát különböző zenekarok fronténekeseként is.

Egy szó, mint száz, a legfrissebb Abba palánta, az Abba Sisters február 21-én debütál Debrecenben, a Thermal Szállóban. Felcsendül élőben a Mamma Mia, az I Have a Dream, a Super Trouper, a Chiquitita, a Gimme-Gimme, a Honey, a The Winner Takes It All, a Dancing Queen, a Thank You For The Music és a Waterloo.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top