Vágó István öngyilkosságra készül?

2011. 01. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Vágó István több barátjával együtt nagyobb mennyiségű homeopátiás gyógyszert készül bevenni, hogy bebizonyítsa igazát: ezek a gyógyszerek semmi másból nem állnak, csak vízből és cukorból, na meg persze hitből.

Köztudott, hogy a játékmester nagy ellenszenvvel viseltet a spiritualitás, illetve a tudományosan nem megmagyarázható és nem bizonyított dolgok iránt. Ezt az ateista, de legalábbis mindenképpen szkeptikus attitűdöt pedig nem is titkolja. Gyakran hangoztatja nézeteit, és igyekszik a lehető legbiztosabb alapokon álló érvekkel alátámasztani azokat. Most azonban nem csak szavakkal, de egy nagyon valóságos és egyesek szerint kockázatos kísérlettel is előrukkol. Az Új Ásznak adott interjúban elmondta, éppen arra készül, hogy lerántsa végre a leplet a homeopátiás gyógyszerekről. Ő és több barátja arra vállalkoznak, hogy nagyobb mennyiséget fognak ezekből a szervezetükbe vinni. Biztosak benne, hogy semmilyen hatóanyagot nem tartalmaznak a készítmények, így nem félnek, hogy baj történhet. Vágó István szerint a módszer alapelvei eleve feltételezik, hogy semmilyen hatóanyagot ne használjanak, így ezeket a gyógyszernek nem minősülő készítményeket igazi nagy „melléfogásnak” nevezte, melyek csak a beléjük vetett hit miatt mutatnak eredményeket.

"Ha ezt gyógyszerekkel tennénk, akkor ez minden bizonnyal valóban öngyilkossági kísérletnek minősülne, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz semmi bajunk." - nyilatkozta magabiztosan Vágó. "Ez egy olyan tudományág, amelynek elmélete egyáltalán nem fejlődik a XVIII. század óta, és ez, úgy gondolom, önmagában is gyanakvásra ad okot." - magyarázta a homeopátiával kapcsolatos ellenérzéseinek okát a kvízmester. A kísérletet február 5-én, 10.23-kor hajtják végre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top