Vérfagyasztó szellemsztori – ház eladó halottal vagy nélküle

2011. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Kísértetjárta házat vegyenek, jutányos áron! Talán ez a felirat is állhatott volna annak a családi háznak a bejáratán, melyet eladásra kínáltak és végül egy vérfagyasztó találkozás színhelye lett. Az érintett hölgy nem hitt a kísértetekben, a történet óta azonban másként látja a dolgokat.

Az angliai Warwick-kastély majdnem ezer éves falaihoz és környékéhez több kísértethistória is köthető, többek között annak a hölgynek az esete is, aki a közvetlen közelében szeretett volna házat vásárolni. A látszólag sima ügynek tűnő  háznézésnek azonban megdöbbentő végkifejlete lett.

Évekkel ezelőtt Anne Dimond egy eladásra kínált családi ház ajtaján kopogtatott be, a vásárlás nem titkolt szándékával. Az ajtót kedves idős hölgy nyitotta ki, őszes haja és mosolya igazán nagymamás, barátságos érzetet keltett benne: a házat megmutatta, eltársalogtak, majd elváltak. Az üzletet már-már nyélbe is ütötték volna, amikor a néni váratlanul visszalépett.

Anne-nél fél év múlva újra csörgött a telefon hogy a Warwick-kastély tőszomszédságában álló ház ismét eladó, ha még aktuális az ajánlat szeretettel várják egy újabb látogatásra. Mivel a nő még nem talált megfelelő otthont magának, így ismét útra kelt anyukájával együtt, hogy egy utolsó szemlét tartsanak az ingatlanon. Az ajtót ismét az idős, ősz hölgy nyitotta ki, akinek jómodora és kedvessége az elmúlt hat hónap alatt sem változott: ismét körbevezette a házon, ismét megmutatott mindent.

„A szobák hatalmasnak tűntek és kongtak az ürességtől. Megpróbáltam feloltani egy villanyt, de úgy tűnt az áram le van kapcsolva. Lementünk a lépcsőn és az édesanyám elkezdte keresni a nénit, hátha tud adni egy zseblámpát, de sehol sem találtuk. Végigfutott az agyunkon, hogy milyen furcsa, hogy csak így itt hagy minket a hölgy kettesben ebben a nagy házban. Semmi baj, gondoltuk, aztán anya leült és felsóhajtott: – Nem igazán látunk már ma semmit, de megnyugtathatlak, csodálatos ez a ház. Hatalmas, szolid, érzéki, tele van szobákkal, sok mindent lehet ezen a helyen csinálni.” – meséli Anne Dimond. A félhomályban történt beszélgetés közben azonban megdöbbenve vették észre, hogy a kanapé helyett az édesanyja alatt egy koporsó van! Vérfagyasztó ijedtség kerítette a két nőt hatalmába, így gyorsan továbbálltak.

Az esetet természetesen nem hagyták szó nélkül és csakhamar felvették a kapcsolatot az ingatlankereskedővel, többek között azért, hogy elnézést kérjenek a gyors távozás miatt, illetve hogy közöljék már nem kívánják megvásárolni a házat.  Az ingatlanos értetlenül állt az eset felett. A házhoz mindössze egy kulcs van, azt pedig Anne-nek adták, az idős hölgy hónapokkal ezelőtt elhunyt, így nem lehetett a házban. Mint később kiderült, az ősz hölgyet halála után két héttel találták meg a nappali padlóján fekve, egyedül.

„Azóta sem értem teljesen mi történhetett, lehet, hogy az öreg hölgy visszajött a halálból, hogy meggyőződjön róla, hogy én veszem meg a házát? Vagy egy szellem volt, aki csak szerette volna, ha újra nagy család és nevetés költözik a falak közé? Sohasem fog kiderülni.” – meséli a nő. Az esetre azóta sincs magyarázat…



Szerző

donna.hu



Scroll to Top