Vienetta

2009. 04. 19.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 3x3 tojásos piskótát sütünk: 3x3 tojás, 3x3 evőkanál liszt, 3x3 evőkanál porcukor, 3x1 csomag sütőpor. Krém: 2 csomag tejszínízű pudingpor, 6 dl tej, 25 dkg margarin, 20 dkg porcukor,15 dkg ét tortabevonó csoki.

3 tojást 3 evőkanál porcukorral jó habosra verjük, hozzáadjuk a 3 evőkanál lisztet,1 csomag sütőport, és összekeverjük. Így 3 piskótalapot sütünk.

A krémhez a margarint, porcukorral habosra keverjük, pudingport a tejben megfőzzük, és ha kihűlt a kettőt összekeverjük. A tortabevonót felolvasztjuk.

Az első lapra kenjük a krém felét, csokit csorgatunk rá, rátesszük a második piskótalapot, erre kenjük a krém másik felét. Csokit csorgatunk rá, majd az utolsó piskótalappal befedjük, és újra csokit simítunk a tetejére. Én a tésztát középen hosszába kettévágtam, így hat lapos lett, olyan keskeny, mint a jégkrém, és 3 tejszínízű pudinggal csináltam a krémet, megfelelő arányokkal, és a tetejére is krémet kenek, csokival csorgatva.

Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. Jó étvágyat hozzá!

Köszönjük szépen Kunné Tóth Évának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top