Virslis újburgonya-leves

2009. 06. 17.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6 evőkanál olaj, 80 dkg apróbb szemű újburgonya, só, bors, majoránna, 1 evőkanál finomliszt, kevés pirospaprika, 1 marhahúsleves vagy erőleves kocka (vagy 1 kiskanál ételízesítő), 2 dl tejföl, 3 virsli.

 

A megtisztított vöröshagymát aprítva 3 evőkanál olajon fonnyasztjuk, félidőben az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk. Az apró újkrumplit a hagymás alapra szórjuk, 2-3 percig pároljuk, majd kb. 1,2 liter vizet öntünk rá, sózzuk, borsozzuk, majoránnát szórunk - rá ízlés szerint. Felforraljuk, majd kis lángon 20-25 percig főzzük.

Közben rántást készítünk: 3 evőkanál olajon a lisztet pirítjuk, amíg világosbarna színű nem lesz, akkor lehúzzuk a tűzről, 1 kiskanálnyi pirospaprikát adunk hozzá. Tejföllel, 2 dl vízzel elkeverjük, majd a forró leves levéből is teszünk hozzá. Elkeverjük csomómentesre és úgy öntjük a levesbe. Közben a leveskockát is belemorzsoljuk. A lebőrözött, karikára vágott virslit is belefőzzük. Tálaláskor a tetejét tejföllel, aprított petrezselyemmel lehet díszíteni.

Jó étvágyat kívánok!

Köszönjük szépen Percze Bernadettnek, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top