Hozzávalók: 5 tojás sárgája 1 cs. sütőpor 250 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor /én aromát használtam/ 125 ml langyos víz 250 ml étolaj 375 g liszt 5 tojás fehérje 3 ek. /nem púpozott/ cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat.
A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom.
Megfelezem a tésztát, az egyik feléhez szitálom a 3 evőkanál kakaót. Kivajazott, kilisztezett tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni!
A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta.
Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta.
Kb. 60-70 percig sütöttem 165 fokon. A tűpróba biztosabb. Én csokoládékrémmel töltöttem meg, de ízlés szerint bármilyen krémmel meg lehet.
Köszönjük szépen Gabulya-Mogyorósi Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.