Zebra torta

2010. 05. 02.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók: 5 tojás sárgája 1 cs. sütőpor 250 g porcukor 1 csomag vaníliás cukor /én aromát használtam/ 125 ml langyos víz 250 ml étolaj 375 g liszt 5 tojás fehérje 3 ek. /nem púpozott/ cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, utána hozzáadom a vizet és az olajat.

A sütőporral elkevert lisztet kanalanként keverem bele, végül a keményre felvert fehérjéket óvatosan beleforgatom.

Megfelezem a tésztát, az egyik feléhez szitálom a 3 evőkanál kakaót. Kivajazott, kilisztezett tortaforma (26 cm-es) aljába teszek először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit középre. Nem kell elkenni!

A világosra jön 2 kanálnyi kakaós tészta.

Ezt a kanalazgatást addig folytatom, amíg el nem fogy a tészta.

Kb. 60-70 percig sütöttem 165 fokon. A tűpróba biztosabb. Én csokoládékrémmel töltöttem meg, de ízlés szerint bármilyen krémmel meg lehet.

 

 

Köszönjük szépen Gabulya-Mogyorósi Erikának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mail címre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.

 

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top