Mi okozza a narancsbőrt?

2010. 05. 01.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Öröklődés

Az tény, hogy egy narancsbőrös anyukának gyakran a lánya is cellulitiszes, viszont azt nehéz eldönteni, hogy vajon ez a zsírlerakódás közvetlenül öröklődik, vagy a máj és vese betegségei öröklődnek, melyek miatt végül kialakul a narancsbőr.  

Étel

Ha sokat eszünk, az nem feltétlenül vezet a narancsbőr kialakulásához. Ahhoz, hogy a zsír lerakódjon, az egészséges étkezéssel ellentétes elveket „kell” követnünk.

Ha rendszeresen nehezen emészthető ételeket eszünk, mint például zsíros sertéshús, pörköltek, bő olajban sült ételek és alkohollal is tetézzük ezt, akkor méreganyagokkal telítődnek a zsírpárnák. Ez egyszerűen úgy működik, hogy minden anyag a testünk tisztító szervébe, a májba jut, és ott elemeire bomlik. Innen a zsírszövetekbe vándorolnak az anyagok, és ott elraktározódnak, mivel kiürülni nagyon nehezen tudnak a szervezetünkből.

Alkohol

Egészségünk érdekében el kell kerülnünk a káros ételeket és italokat, mint például az alkohol. Az alkohol háromszoros faktor a cellulitisz kialakulásában, mivel azonnal a szervezet három fő védekező szervét támadja meg:   •    az emésztőrendszert, •    az idegrendszert, •    és a vesét. Ülő életmód A mérgek, melyek felesleges szerves anyagként felhalmozódnak, kétféleképpen tüntethetők el: •    ha az emésztőrendszer valamennyire ártalmatlanná teszi ezeket •    vagy ha elégetjük őket. Ezek a mérgek ugyanis először az emésztőrendszerbe kerülnek be, majd bejutnak a sejtek raktározódási helyére. …viszont ha nem jutnak el odáig, akkor a véráramban maradnak, további bajokat okozva. Ezen a szinten kétféleképpen rombolhatók le: ha nem túl erős a méreganyagok koncentrációja, a vese meg tud tőlük szabadulni, vagy ha oxigén segítségével elégethetők a szervezetben. Az oxigén pedig csak két helyen tudja elégetni a mérgeket: a tüdőben, illetve az izmok segítségével. A teljes tisztuláshoz e kettőnek együtt kell dolgoznia. Tehát, ha az izmok vértolulásos helyen, azaz oxigén hiányában kezdenek el dolgozni, akkor nem megfelelően bomlik le a méreganyag. Sőt, ez tökéletlen oxidálódáshoz vezet, és maga a szervezet termel méreganyagot, például tejsavat. A tejsav keresztüláramlik a testen és elzáródásokat okoz, ami kimerültséghez vezet. (Valamint a tejsav felhalmozódása okozza az izomlázat is.) Kimerültség Az embernek mértékletesen kellene fizikai gyakorlatokat végeznie, sportolnia, nem kellene tökéletesen kifárasztania magát egy-egy edzés alatt. A nagyvárosi élet A modern, kifinomult városi élet az egyik fő okozója ma a narancsbőrnek.

-HM-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top