Zöldséges batyu

2008. 10. 18.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.
Hozzávalók: 4-5 -féle zöldség, 10 dkg rizs, 10 dkg reszelt sajt, káposztalevelek, tejföl, olaj, vegeta.

A különböző épp a konyhán lévő zöldségeket: karalábé, sütnivaló tök, cékla, gomba, cukkini, paprika, ez lehet csípős is, csemegekukorica, főtt lóbab, sárgarépa, petrezselyem gyökere, karalábé hasábokra kell szeletelni, és wokban vagy serpenyőben kevés olajon meg kell párolni, sütögetni. Az összes zöldség nem kell bele, csak 4-5 -féle, csak a választék kedvéért soroltam, mi minden lehet.

Közben puhára főzöl egy kevés rizst is vegetás vízben, majd hozzákevered a zöldségekhez. Egy kis reszelt sajtot kell még belekeverni, és ezt a masszát kell betölteni a puhára párolt kelkáposzta levélbe. Az így kapott batyukat egymásmellé rakod a tepsibe, egy kis tejföllel meglocsolod, és megszórod reszelt sajttal, füstölt is jól megbolondítja. Sütőben megpirítod, és kész.

Könnyű főétel, de köretnek is jó. A férjem - aki kitalálta diétám miatt ezt a receptet -, marhaszeletet sütött mellé.

Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Rómer Ilonának, és továbbra is várjuk a receptjeiteket az info@donna.hu e-mailcímre! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top