Zöldséges pulykaragu (közel)-keletiesen

2009. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egy újabb gyors ételkülönlegesség!

Hozzávalók:

- kb 60 dkg  zöldségkeverék, - kb 30dkg pulykacomb-filé, - 7-8dkg mazsola, - 1 közepes fehér hagyma, - gyömbér, - színes bors, - őrölt fahéj, - pirospaprika, - ketchup.

Az egyik kedvencem, a hús és zöldség összeállítás, amit szerintem nem lehet megunni. Azért nem, mert a zöldségek választéka is óriási – ha éppen nem a piacon, akkor mélyhűtött állapotban, és sokféleképpen lehet elkészíteni is. Most is kénytelen voltam fagyasztott zöldségkeveréket használni, mert amit eredetileg szerettem volna vagy nem volt, vagy túl drága. Így a keverékben volt répa, zöldbab, paszternák, cukkini, karfiol, brokkoli.

Pulykacomb kockákat erős lángon, kevés olajon megpirítottam. Megsóztam, kevés vízzel kis lángon puhítottam. Közben beáztattam a mazsolát, megtisztítottam és gerezdekre vágtam egy közepes méretű fehér hagymát. Amikor a húst félpuhának ítéltem, megsóztam, beletettem a hagymát és a mazsolát, 10 perccel később hozzátettem a vegyes zöldséget. Újabb 10 perc után belereszeltem egy kis gyömbért; színes borsot, őrölt fahéjat és egy kis csípős pirospaprikát kevertem hozzá. Amikor újra elfőtte a levét, két evőkanál  ketchup-pal tovább fűszereztem. Én csak kóstolással tudom megállapítani, hogy milyen az étel, így azután még egy kis fahéjat és gyömbért tettem bele.

Végül addig főztem, amíg nem maradt leve, és a zöldség éppen roppanós, vagyis nem túlságosan puha lett. Aki szereti a különleges ízvilágot, annak igazi finomság lesz. Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Lippert Zsunak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top