Divat jön – divat megy

2009. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A szekrény akasztója majd’ leszakad, a cipős szekrény ajtaját már lehetetlen becsukni, a táskákat meg aztán végképp nincs hová tenni… Megpróbáljuk orvosolni a helyzetet néhány divattanáccsal, ami talán megkönnyíti a döntést, mi maradjon, és mi menjen.

Jön: 2009-ben – miután az idő múlásával lehetetlen mindig újat kitalálni – visszatér a 80-as évek stílusa. Más anyagból készülnek, (könnyű selymek, lágy esésű anyagok) de a szín és a fazon világa ugyanaz: válltól bővülő felsők és blúzok, a cicanadrág, vagy csőnaci, őrült, vibráló színekben. Ha van ilyened régről – nos, az jó, ha marad, idén még szükséged lesz rá!

Megy: Idén a leggingek (lábfej nélküli harisnyák) kivonulóban vannak – azaz néhány különleges darab maradhat, azonban istenigazából már nem olyan trendi viselet mint 1-2 éve volt. Vele együtt mennek a félhosszú mini szoknyák és sortok – ebben az évben az igazán nagyon rövid szoknyák és rövid nacik lesznek menők.

Jön: UW színek – narancs és citrom sárga, zöld, pink, kék, – árnyalatok tömkelege – minél élénkebb annál jobb. Ezen kívül az ezüst és arany csili-vili cuccok maradjanak – az idén is jól jön még! Sőt, akár kabát, rövid dzseki, vagy bármelyik ruhadarab is lehet teljesen aranyszínű! Nappali viseletben is menő a strassz és a flitter ésszerű mennyiségben.

Megy: Mennek a giga méretű napszemüvegek – visszatérnek a konszolidáltabb fazonok.

Jön: Sportosban vagy elegánsban, szoknyában vagy nadrágban is a szűk fazon a menő – feszesen alul és lázán bőben felül. A válltömés is újra divat némelyik fazonban. Ezt Y fazonnak nevezik – felülről lefelé szűkül.

Megy: Nem trendi már a feszes, rövid top. Hosszabbodott a felső – nem divatos kirakni az egész hasat.

Jön: Nem csak a szűk jön, hanem a bő, lengedező darabok is divatosak lesznek. Minden nagyon menő, ami leng, lobog, lágy esésű és laza fazonú. Általában az ilyen modellek puha selyem holmik. Ha van ilyesmid, nehogy megválj tőle!

Megy: A giga-méretű táskák is távozóban vannak Divatosabb lesz a kisebb, az egyszerűbb, letisztultabb forma ám élénkebb színvilág. A lakk még mindig divat, maradjon bátran.

Jön: Hatalmas, mega-méretű bizsumánia! Lehet színes köves, minél méretesebb, annál jobb. Ruházathoz színben illő, bármilyen mennyiségben – abszolút trendi lesz.

Megy: Kifújtak a kis kényelmes balerina cipők is. Bármilyen kellemes viselet volt 1-2 évig, ebben az évben már nem lesz divatos

Jön: Gyönyörű, magas sarkú cipők, szandálok és papucsok, nagyon nőies vonulat jellemzi a 2009-es cipő divatot. A nyári fazonok többségének pántjai felkúsznak a bokára, akár az egész lábfejet indaszerűen behálózzák. A vastagított talp hál’ istennek még mindig divatos – így a nagyon magas sarkú is kényelmesebb viselet.   Nos, reméljük, hogy ezzel adtunk egy kis segítséget a rendrakáshoz! Ám miután – ahogyan azt az elején is mondtam – a trendek bizonyos időközönként újra visszatérnek, nehéz a választás! Én sem szeretek megválni imádott cuccaimtól, na de a kényszer nagy úr…Jó munkát kívánok mindenkinek!

Kapcsolódó anyagok:

$$2868$$

Mégtöbb érdekes cikket olvashattok a divatról és a legújabb trendekről, a www.divat.hu és a www.fashion.hu oldalainkon!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top