1 milliárd dollárt keresett idén Leonardo DiCaprio!

2010. 12. 28.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

2010 már egészen biztosan Leonardo DiCaprio karrierjének egyik meghatározó éve, hogy a bankszámlájára tett hatásáról már ne is beszéljünk.

A lassan a legnagyobb legendák nyomaiba érő színész jegyzi ugyanis az év két legnagyobb bevételt eredményező filmjét, melyeket egyébiránt mi is nyugodt lélekkel ajánlunk azon filmkedvelő olvasóknak, akik esetleg elmulasztották volna őket. A Viharszigetről biztosan merjük állítani, hogy csavaros észjárású, izgalmas fordulatokat produkáló és egyben hátborzongató történetével egyértelműen az év nagydurranása, de persze az Inception, azaz az Eredet sem marad el mögötte sokkal, ha izgalmakról van szó. Csupán ízlés kérdése, ki melyiket preferálja. Az biztos, hogy a nagy többség kíváncsi volt rájuk, így amellett, hogy mindkét film ott van minden idők 15 legjobban kereső filmje között, a mozibevételeket, DVD-eladásokat és mindent egybevetve valamivel több mint egybillió dollárnyi (bizony!) bevétel folyt be a két alkotásból. Ez pedig egyértelműen az első helyre repítette a színészt.

Közvetlen DiCaprio után, szinte a sarkát taposva a kritikusok szerint az év legnagyobb meglepetésembere áll. A második helyen holtversenyben Johnny Depp és Mia Wasikowska. Természetesen nem a sármos színészen vannak meglepődve, hanem az új belépő Wasikowskán, aki egyből a második helyen kezdett Tim Burton fantasy jének, az Alice Csodaországban című mozinak köszönhetően. Alice története a második legjobb bevételeket elért film volt idén. Persze ez még önmagában kevés lett volna a sikerhez; másik filmje, az Oscar-díjra is esélyes The Kids Are All Right is hozzájárult a színésznő gazdag évéhez. Arról már nem is beszélve, hogy nő ezen a listán talán még soha ennyire elől nem végzett. (A hölgyek munkája Hollywoodban is kevesebbet ér, nemcsak a hétköznapi életben.) Johnny Depp sikerét és bankszámlája gyarapodását a fent említett alkotáson kívül a The Tourist, azaz Az utazó című film is segítette, melyben Angelina Jolie-val kerül igen intim viszonyba.

A 2010-ben legjobban kereső színészek listáján a negyedik helyet Robert Downey Jr. foglalhatja el az Iron Man 2. részének köszönhetően, amit szintén nagy érdeklődés kísért, habár az első rész alapján mi ezt egyáltalán nem tartjuk indokoltnak. Ennek ellenére a közönség kíváncsi volt. A film a legnagyobb bevételt produkáló alkotások között "csak" a hetedik helyen végzett, amire a színész a Due Date, azaz a Terhes társaság című vígjátékkal erősített rá. A két filmnek köszönhetően 808 millió dollárt tehetett zsebre.

Az összesített lista ötödik helyén pedig nem más szerepel, mint a Harry Pottert már tíz éve megszemélyesítő Daniel Radcliffe, aki úgy tűnik, egyetlen listáról sem tudott lemaradni idén. Ki tudja, hogy mi lesz a színészi karrierjével most, hogy a sikeres sorozatnak vége, ám az biztos, hogy már most rendelkezik akkora vagyonnal, amiből élete végéig ellehet, és még az unokáira is jelentős összeg marad. Idei bevételei elérték a 780 millió dollárt.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top