10 sztár#br# menyasszonyi ruha

2011. 03. 14.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

1. Elizabeth Taylor

Liz Taylor 1950-ben tette meg első útját a templomi padsorok között (összesen hétszer házasodott), amikor is a Hilton szállodaalapító fiával, az ifj. Conrad Hiltonnal lépett házasságra Hollywoodban. A testhez álló selyemruha 1500 $ -ba került, ami akkoriban meghökkentően soknak számított. Most ti is megcsodálhatjátok az értékes textildarabot.

2. Gwen Stefani

Maga a Christian Dior ház tervezője, John Galliano készítette a mesterremeket Gwen 2002-es esküvőjére Gavin Rossdale-lel. A ruha festékbe mártogatottnak tűnő anyagből készült, mely különc stílusával tökéletesen tükrözte a popénekesnő egyszerre bájos, kislányos és punk személyiségét.

3. Jacqueline Bouvier

Jacqueline Bouvier, az egykori first lady és divatikon egy grandiózus elefántcsont selyem menyasszonyi ruhát viselt, mikor J. F. Kennedynek kimondta a boldogító igent 1953-ban. A ruhakölteményt taftból varrták, és Ann Lowe tervező érdeme. A gyönyörűen kialakított felső rész és a gazdagon díszített szoknya kihangsúlyozta Jacqueline keskeny derekát és a családi ékszernek számító csipkefátyol (nagymamájától örökölte) eszményivé tette, mintegy megkoronázta a first lady öltözetét.

4. Victoria Adams

Victoria Adams, azaz Victoria Beckham 1999-ben ment hozzá a világ egyik legsármosabb focistájához, David Beckham hez. A Posh Spice néven is elhíresült énekesnő, hű maradva a sikkes jelzőhöz, tette igazán elterjedtté a későbbiekben a pánt nélküli menyasszonyi ruhákat Vera Wang dresszével.

5. Lady Diana Spencer

Úgy bizony, Lady Diana a buggyos ujjú, csipkével és gyöngyökkel díszített, hímzett, flitteres selyem-taft menyasszonyi öltözetével sok-sok babért learatott a divat világában. Diana 1981-ben lett Károly herceg felesége, s így az angol királyi család tagja.

6. Katie Holmes

Katie, bevallása szerint, már kislányként fantáziált arról, hogy egyszer Tom Cruise arája lesz. A díszes, enyhén vállra eső Armani ruha, melyet az Olaszországban megtartott esküvőjén viselt 2006-ban, valószínűleg túlszárnyalta az álmaiban elképzelt öltözékét. A Swarovski kristályokkal díszített, hímzett menyasszonyi ruha selyemuszállyal és a földig érő, elefántcsont tüllből készült fátyol valóságos álomesküvői ruha.

7. Marilyn Monroe

A női ideál, a férfiak bálványa, Marylin Monroe és a baseballsztár, Joe DiMaggio esküvője, még ha egy évig se tartott a szerelem, hamisítatlan mennybéli nász volt. 1954-ben a San Francisco-i városházán keltek egybe, ahol Marylin egy szőrmegalléros barna gyapjúruhát viselt.

8. Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor-nak, bár számtalanszor bekötötték a fejét, ezúttal az ötödik házassága érdekes számunkra. A büszke ötödik és hatodik férj szerepét (ugyanis egyszer elváltak, majd újra összeházasodtak) a zseniális színész és szívtipró Richard Burton nyerte el.  Elizabeth Taylor 1964-ben a tradícionális fehér viselettel szemben egy kereknyakú, halványsárga miniruha mellett döntött, a fejdísz pedig egyenesen lázadónak volt mondható a nem mindennapi jácint- és liliomkoszorúval.

9. Audrey Hepburn

Az esküvőn Audrey egy tündérmesébe illő térd alatti Balmain ruhát viselt buggyos felkarrésszel, amikor is kimondta a boldogító igent színésztársának, Mel Ferrernek. Fátyol helyett friss virágokból összeállított koszorú díszítette a színésznő fejét, s tette pompássá a mesébe illő pillanatot.

10. Cindy Crawford

Az 1998-ban megtartott tengerparti esküvőn a kifogástalan alkatú modell egy egyszerű John Galliano dresszt viselt. Cindy, mikor hozzáment Rande Gerberhez, könnyen választotta a miniruhát a homokos parti esküvőre, ám egy efféle ruha, valljuk be, még ma is merész vállalkozás, ha a hagyományokat követő násznéppel állunk szembe.

Képek forrása: www.instyle.com

Marlene



Szerző

donna.hu



Scroll to Top