177 millió gyűlt össze a rászorulóknak!

2011. 03. 20.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Minden idők legsikeresebb televíziós adománygyűjtését szervezte az RTL Klub. Soha nem látott méretű összefogásnak lehettünk tanúi tegnap este!

Március 14-én, hétfőn hirdette meg az RTL Klub a ValóVilág4 jótékonysági akcióját. A Villalakók ebben a szériában a lemaradott kistérségekben élők, elsősorban az alultáplált gyermekek problémáira hívták fel a figyelmet és egész héten a “Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány” javára gyűjtöttek. Mindössze hat nap alatt rekord összegű adomány, 177.032.520 forint érkezett be az SMS-ekből, ezzel az RTL Klub minden idők legsikeresebb televíziós adománygyűjtését vitte véghez. - írja aValovilag.hu.

 

Szombaton nagyszabású gálaműsor zárta a hetet, ahol az X-Faktor és a Csillag születik sztárjai léptek fel a Villalakókkal együtt. Az adás kezdetétől éjfélig több, mint 95 millió forint érkezett be. A közönség soraiban is rengeteg celebritás foglalt helyet, akik néhány szó erejéig szintén buzdították a nézőket. Ott látthattuk az összes már kiesett villalakót, a Reggeli című műsor műsorvezetőit, fellépett Vastag Csaba és Vastag Tamás is, Varga Viktor, Tabáni István. De a villalakók által megszavazott iskolás gyerekek műsora is óriási sikert aratott, hogy a villalakók produkciójáról már ne is beszéljünk. A műsor folyamán óriási izgalommal várta mindenki az összeg felvillantását, kiderült, nem véletlen, már az első félórában magasan meghaladta az álomhatárt, vagyis a 100 millió forintot. 

Ebből az összegből 8852 családnak, azaz több, mint 35 ezer rászorulónak segítettek az adakozó kedvűek. A ValóVilág nézői a korábbi évekhez hasonlóan ismét példát mutattak összefogásból és rekord összeggel támogatták a “Minden gyerek lakjon jól alapítványt”. A ValóVilág3 alatt 75 millió forint gyűlt össze, hét évvel később ennek több, mint a dupláját adományozták a nézők. Számos egyéb felajánlás is érkezett a nézőktől, volt aki bútorokat, háztartási gépeket ajánlott fel a rászorulóknak. Ezeket a továbbiakban is eljutattja a csatorna az alapítványnak. Ami szintén egyedülálló, hogy sem szolgáltatói díj, sem egyéb költség nem kerül levonásra, az RTL Klub és a Telekom New Media Zrt. a teljes nettó összeget átutalja az alapítvány javára.

Forrás: www.valovilag.hu

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence



Szerző

donna.hu



Scroll to Top