Mit visel a#br# menyasszony?

2011. 03. 21.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az angol uralkodói esküvőig (április 19.), melyen Vilmos herceg és arája, Kate Middleton egybekelnek, már csak alig egy hónap van hátra. A menyasszonyi ruha és tervezőjének kiléte azonban még mindig találgatások tárgya. A két legesélyesebb befutónak Sarah Burton - Alexander McQueen és Karl Lagerfeld - Chanel tűnik. Azonban mi Lagerfeldet kizárnánk a futamból, hiszen a kezdetektől fogva valószínű, hogy az angolok leendő hercegnéje angol tervezőt választ majd magának, és mint tudjuk, Lagerfeld német származású. Eközben pedig a McQueen ház szintén tagadja, hogy megbízást kapott volna...

Éppen a fenti pletykák miatt az Alexander McQueen ház párizsi bemutatóját mégis extra figyelem kísérte, hisz mindenki próbált arra következtetni, hogy ha tényleg Burton lesz A menyasszonyi ruha tervezője, akkor az új kollekció egy darabjából indulnak-e majd ki, vagy teljesen egyedi kreációt visel majd Middleton kisasszony.

Ahogy azt már megszokhattuk a McQueen márkától, az új kollekció is vagány, provokatív, mégis elegáns és haute couture volt, mely Sarah Burton, a divatház vezető tervezőjének keze alól került ki. A kollekció témája ezúttal a “Jégkirálynő és udvara” volt, melynek hangulatát a fehér és annak árnyalataiban megálmodott ruhák, kiegészítők és néhány farkas adta meg a párizsi kifutón, mely egyenesen abban az egykori börtönben kapott helyet, ahol a híres Marie Antoinette is raboskodott kivégzése előtt. Sarah Burton, aki a divatház névadó alapítójával 16 évig dolgozott együtt, akkor került a márka élére, mikor tavaly év elején Alexander McQueen önkezével véget vetett életének. A tragikus esemény után az élre lépő Burton szerencsére nem csak méltónak bizonyult az örökségre, de szinte McQueen stílusában képes folytatni a márka életét.

A Jégkirálynő kollekciót elnézve, melyben helyet kaptak acélból készült koponya főkötők, 20 centis magassarkúk tőrökkel felszerelve, szegecselt szíjak, illetve bőr leggingszek, el kell ismernünk ismételten, hogy a magas divat világában kevés, Sarah Burtonhöz fogható tervező dolgozik jelenleg. Így persze már azon sincs mit csodálkozni, hogy nagy valószínűség szerint ő fogja megalkotni a leendő angol hercegné, Kate Middleton menyasszonyi ruháját is. A McQueen-ruhák most is az emberi fantázia végtelenségét dicsérték a szőrme, organza, tüll anyagok sűrűjében, melyből kiemelkedett az a ruha, melynek felső fűzőjét darabokra tört, majd mozaikosan az anyagra illesztett kerámiák és üvegporcelán adta.

Mégis, a hideg színek és a kalandregénybe illő futurisztikus hatás ellenére a modellek minden egyes darabban nőiesnek hatnak és közel sem keltik azt a hatást, hogy hordhatatlan, múzeumba illő műtárgyak lennének.

Azonban bárki is tervezze a királyi esküvő legfontosabb kellékét, az már biztos, hogy Lady Diana ruhájához hasonlóan, a mostani is nagy érdeklődésre és hosszú történelemre számíthat majd a divat történetében.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top