A búzatáblák titkai 

2009. 07. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az első feljegyzés 1678-ból származik, amikor egy farmer jelentette, hogy furcsa köröket talált gabonatábláján. Akkoriban az volt a meggyőződésük, hogy csak Lucifer műve lehet, emiatt a farmer tönkre ment és megnyerte a Kaszáló Ördög nevet.  

Alapvetően a gabonakörök eredetét illetően a tábor két részre osztható. Vannak, akik szerint valami természetfeletti erő, vagy civilizáció műve, és vannak, akik szerint emberi kéz alkotta „műről” van szó. 

Az UFO kutatók mohón próbálják bebizonyítani nekünk, hogy csakis egy idegen űrhajó leszállási helyei lehetnek. Ám érthetetlen az a tény, hogy míg más állítólagos leszállóhelyeken a fű megperzselődött és a föld megsüllyedt, addig a gabonatáblákon miért nem tapasztalható hasonló. Itt ugyanis a gabonaszárak törés nélkül szépen elfeküdve várták, hogy valaki felfedezze őket. 

Vannak olyan vélemények is, hogy egyfajta mágneses mező hozza létre a föld felszínén ily módon a köröket. Felmerül a kérdés, hogy az a mágneses mező honnan tudja, hogy a föld felszínén gabona tábla található?! Ugyanez a helyzet az idegenekkel. Miért próbálnának meg kusza rajzokkal kommunikálni velünk, ha létezik már televízió, rádióhullám, illetve egyéb más módon is megtehetnék?

Egyes kutatók szerint így próbálnak meg figyelmeztetni minket a föld véges élelmiszer tartalékaira. 

A szkeptikusok körében az az elterjedt magyarázat, hogy bármely ember képes gabonaköröket létrehozni egy léc és egy kötél segítségével. Napjainkban már versenyeket is tartanak a "gabonaművészek" körében. 

Ellenük szóljon azonban, hogy taposásnál a gabona szára megtörik – bár nem mindig -, míg több száz esetben csak meghajlott a gabona, valamint az, hogy egy éjszaka alatt a világ több pontján is keletkeztek már egyszerre ilyen rajzolatok. 

Hallhattunk olyan beszámolókról is, ahol a gabonakörön belül nem működtek az elektronikus berendezések – fényképezőgép, kamera stb. – vagy, hogy a fémdetektorok minduntalan jeleztek valamit, mintha vasporral lett volna beszórva a föld, de az ásások után nem találtak semmit.

Az sem volt kizárt, egy-egy ilyen helyszínelés után, hogy a résztvevők fejfájásra panaszkodtak, vagy hogy a bogarak és rovarok ösztönösen kerülték a területet. Mértek már radioaktív sugárzást is a körökön belül, és volt olyan is, hogy megjelenésükkor UFO tevékenységet tapasztaltak a környéken. 

Írták már sündisznók és vadállatok násztáncának számlájára is ezeket a köröket, de akadt olyan is, aki azt állította, hogy egy földalatti civilizáció szeretne kapcsolatot létesíteni velünk. 

Legyen idegen űrlények által használt leszállópálya, állatok násztáncának helye, vagy művészek által létrehozott alkotás, a válasz még egyik fél részéről sem ad száz százalékos magyarázatot.

Kapcsolódó anyagok:

$$1286$$

$$2090$$

$$1382$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top