A csábítás ősi titkai

2010. 08. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sok ember számára bizonyulhat hasznosnak, ha biztonságos és természetes anyagokat használnak fel afrodiziákumként azért, hogy több és jobb szexuális élményben legyen részük. A természetes alapanyagokból álló készítmények arra is felhasználhatók, hogy szexuális jellegű problémákat orvosoljanak vele, mint például a merevedési zavarokat, vagy extrémebb esetben még az impotenciát is.

Ezen termékek úgy működnek, hogy vagy növelik a férfiak fizikai jellegű képességeit (pl.: jobb, tovább tartó és gyakoribb erekciók), vagy a közösülésben részt vevő férfi és nő hangulatát és az "eseményre" való befogadókészségét erősítik. Mint ahogy bármely más gyógynövény alapú és gyógyszer jellegű készítményeknél, bizonyos embereknél egy adott dolog jobban beválik - érdemes ezért nyitottnak és türelmesnek lenni, és amennyire lehetséges, tárgyilagosan értékelni annak hatékonyságát.

Vegyünk sorra néhány természetes hatóanyagot, amelyek segítenek a romantikus és szenvedélyes hangulat megteremtésében.

Körte: Kínában a férfiak egy része ezen gyümölcsöt használja fel arra, hogy felkeltse szexuális vágyait. Nem tudni, milyen biokémiai tulajdonságai révén lehet elérni ezt a  hatást, de az biztos, hogy egy húsos, érett, lédús körte, amelyet előzőleg meghámoztak és ízléses falatokra vágva, szájból szájba tálalnak, megalapozza az együttlét hangulatát. Érdemes meggyőződni arról, hogy a felhasználásra kinézett gyümölcs teljesen érett és édes-e, valamint arról, hogy szépen meghámoztuk-e, mivel az érdes héj az arra érzékeny bőrön és ajkakon esetleg irritációt okozhat.

Fenyőmagvak: a fenyőfák apró magjait az ősi Rómában használták afrodiziákumként. Olívaolajjal együtt, ledarálva érdemes kipróbálni, hozzáadva némi friss bazsalikomot és tésztafélék vagy chips mellé szervírozni. (Igen, ez a pesto egyik fajtája.)

Damiana: a jamgyökér egy fajtája, amely Baja (A mexikói Baja, nem a Bács-Kiskun megyei!) környékén és Nyugat-India bizonyos részein terem. Régóta használják a szexuális vágy növelésének céljából. Van, akinél a nemi szervek érzékenységét növeli, vagy ha lefekvés előtt fogyasztják, akkor erotikus jellegű álmokat hoz. Néha alkoholtartalmú italokkal vagy teával keverik. Az internetről kapszula formájában is rendelhető, de mindenkit óvatosságra intünk ebben az ügyben. Nehéz ugyanis ellenőrizni az ilyen termékek eredetét és hatását.

Osztrigák és éti kagylók: az osztrigák egyértelműen erotikus ételekként vonultak be a köztudatba. Gazdagon tartalmaz cinket, amely a tesztoszteron, vagyis a legfőbb férfi nemi hormon bioszintéziséhez szükséges és fontos. Amit viszont sokan nem tudnak, hogy az éti kagylónak rengeteg, az osztrigához hasonló tulajdonsága van. Sőt, bizonyos esetekben még potensebb szexuális izgatószernek is bizonyulhat! (…és nem utolsó sorban sokkal olcsóbb.)

Hagyma: annak ellenére, hogy az intim együttlétet nem túl pozitívan befolyásolja a hagyma szaga, az ősi Egyiptomban és Indiában fontos afrodiziákumként volt ismert. A korlátai közé tartozik azonban, hogy akkor működik, ha mindkét résztvevő fél valóban részt vesz az alapanyag elfogyasztásában. Meg lehet főzni és egy romantikus francia hagymaleves formájában tálalni, vagy pedig nyersen, sóval elfogyasztani némi kellemes zenével a háttérben.

Bármelyik vágykeltő szert is alkalmazzuk, fontos észben tartani, hogy partnerünk kellőképpen informált legyen a tekintetben, hogy milyen "kísérletet" akarunk végrehajtani. Az erotikus alaphang megteremtése igen fontos eleme a minőségi együttlétnek, amely ha valaki számunkra nagyon fontos személlyel valósul meg, már önmagában is afrodiziákumnak bizonyulhat.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top