Nem lehet elég korán kezdeni a divatszakmát

2010. 08. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Céget, saját divatmárkát alapított, ruháit pedig kézzel varrja meg. Ebben nem is lenne semmi meghökkentő, de mindezt egy mindössze 10 éves amerikai kislány, Cecilia Cassini érte el. Kollekciói pedig egyre közkedveltebbek a vele egykorúak körében.

De már a nagyok is megirigyelhetnék: környezettudatossága miatt újrahasznosított anyagokból dolgozik, emellett gondol a szegényekre is, rendszeren adakozik a számukra. Ezek után kijelenthetjük, hogy nem egy mindennapi kislányról van szó. Ötévesen már nővére ruháit alakította át, hatodik születésnapjára nem játékokat vagy babákat kért, hanem egy profi varrógépet. Mamája elmondása szerint mindig is érdekelték az öltözékek és a divat, mióta pedig megkapta a varrógépét, szinte csak azzal van elfoglalva.

A lány heti egy tucat ruhát varr, emellett viszont minden másra jut ideje, mint egy átlagos fiatalnak: tanulásra, sportra, barátokra, kikapcsolódásra. Eredményei: tíz évesen saját céget alapított, és mindent elkövet, hogy sikeres divattervező legyen. Első bemutatója 2009-ben volt, és nagy tömegeket vonzott. Néhány óra alatt az összes eladásra váró ruha elkelt, szülei ekkor döbbentek rá, hogy gyermekük mennyire keresett, és jó úton halad a hírnév felé. Érdemes megjegyeznünk ezt a jól csengő nevet, mert jó esély van rá, hogy még hallunk róla!

 Aki mélyebben érdeklődik Cecilia munkája iránt, látogasson el a honlapjára: www.ceciliacassini.com



Szerző

donna.hu



Scroll to Top