A fűző ismét hódít I.

2008. 04. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A fűzőről általában a legtöbben annyit tudnak, hogy a nők kínzásának egyik darabja volt századokon át. Hiába adott jó alakot, a nők folyton elájultak benne, és a testük úgy nézett ki, mintha középen félbe vágták volna őket.

De mi az alapja a fűző rossz megítélésének? A helytelen használat. A fűzőknek több típusa létezik. Az sem mindegy, hogy „kezdők” számára készült fűzőt használunk, vagy olyat, amit már azoknak készítettek, akiknek a teste évek alatt hozzászokott a fűző viseléshez. Ráadásul a régi „renddel” ellentétben ma már gyermeki, fejlődésben lévő testre fűzőt adni tilos! Ugyanis a még fejlődő szervezetre tényleg torzító hatása lehet. Sajnos ezt századokkal ezelőtt még nem vették figyelembe.

Derékfűzők

Derékfűzőkkel érdemes kezdeni a fűzők világával való ismerkedést. A derékfűzők hossza 18-25 cm között mozog, ezek a legrövidebb fűzőmodellek. Jellemzőjük, hogy viselés közben alig érzi magát az ember szorosra fűzve, – nincs meg a páncélhatás - szabadon tud lélegezni, és maximális mozgásszabadságot élvez. A derékfűzők különleges tulajdonsága az úgynevezett homokóra-hatás, a derék erősen ki van hangsúlyozva, és a csípő íve különösen előnyös módon érvényesül. Ezáltal a mell is kiemelkedik. A derékfűzők kiválóan alkalmasak arra, hogy felsőruházat divatos kiegészítőjeként egészen különleges hatást kölcsönözzenek megjelenésünknek.

Mell alatti fűzők

28-33 cm között variálódó hosszukkal a mell alatti fűzők jóval markánsabban ölelik körbe a felsőtestet, mint a derékfűzők. Ahogy a neve is sejteti, a mell alatti fűző felső szegélye közvetlenül a mell alatt végződik, annak körvonalát követi, megemeli és megtámasztja a mellet. Viselője nagyon kellemesnek és kényelmesnek fogja érezni a hát megtámasztását is. Az alsó szegély a has és a csípő magasságában mélyebben helyezkedik el, mint a derékfűzőknél, ezáltal jóval laposabbnak láttatja a hasat. A mell alatti fűzőket lehet fehérneműként is viselni, de egy szűk blúz fölé felvéve tökéletes kiegészítője felsőruházatunknak is.

Kapcsolódó anyagok:

$$293$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top