Az Én Napom!

2008. 04. 05.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A mai rohanó életvitelünk arra kényszerít bennünket, hogy hagyjuk kifolyni a kezeink közül a dolgokat. Következés képen hajlamosak vagyunk az apró dolgokra nem oda figyelni. Ellenben a részletek felismerése azt is jelenti, hogy észre vesszük, hogy teljesítményünk rohamosan romlik az által, hogy önmagunkra egyáltalán nem szentelünk figyelmet. Azonban sosem tűnik határozottnak, céltudatosnak és szavahihetőnek egy olyan ember, akinek külső jegyei nem túl előnyösek a fáradtsága által.

Annak érdekében, hogy ezt az érzést ne ismerhesd hosszú távon, törődj külsőddel! Amennyiben erre elegendő időt szánsz, belső, pozitív tulajdonságaid felerősítést nyerhetnek! Az ilyen jellegű odafigyelés után tudod csak kiválóan tovább építgetni karriered, valamint megfelelően ápolni emberi kapcsolataidat.

Manapság kevés nő engedheti meg magának, hogy egy teljes napot csak magára szánjon, pedig hetente egy ilyen napot minden nő megérdemelne – ez az Én Napom!

Ha mégis van erre lehetőséged, akkor íme hét tipp, hogyan lehet egy napot stresszmentesen eltölteni! S ha csak a felét megvalósítod, meglátod, már az is csodákat tesz.

1, Ízlésednek megfelelően kezd a reggelt egy frissen facsart narancs vagy grapefruit lével, mert a vitamin sok energiát biztosít a nap kezdetén!

2, A gyümölcslé elfogyasztása után térj be a közeli edzőterembe, ahol kedved szerint válogathatsz az aerobic órák vagy az edző gépek közül. Amennyiben inkább ugrálni szeretnél, abban az esetben ajánljuk az aerobic órákat, míg zsírégetés céljából a cardio edzést futógépen és/vagy ellipszis gépen, illetve külön a spinning edzést. Mind e mellett természetesen az izomzat megerősítésére is van lehetősége, az ennek megfelelő kondi gépeken.

3, Az egy-két órás edzés után ülj be 10-15 percre a szaunába, ami a méregtelenítés mellett ellazítja az elfáradt izmokat!

4, Ha mind ezzel végeztél, frissítsd fel egy-két fehérneművel, illetve ruhadarabbal a szekrényed – hidd el, magabiztosságot fog kölcsönözni!

5, Jó idő esetén sétálj még egyet a közeli parkban, gyönyörködj a természetben, és gondolkozz el önmagadon: mit csináltál eddigi életed során jól, és mi az, amin még szükséges változtatni.

6, Hazatérve üss össze egy könnyed, kalória szegény vacsorát, amelyet egy kellemes hangvételű könyv vagy egy szórakoztató film társaságában kényelmesen elfogyaszthatsz.

7, Ha még ezek után se érzed úgy, hogy újjászülettél, akkor ülj be egy nagy kád, forró, habos vízbe –amelyet illóolajokkal és gyertyákkal előtte már körbe raktál –, és varázsolódj el egy hangulatos, halk zene kíséretében.

Mind ezek ellenére sose hagyd figyelmen kívül, hogy ezek az ötletek saját kedélyállapotunkon ugyan sokat javítanak, azonban semmi sem tudja nagyobb kedvre deríteni az embert annál, minthogy meg tudja nevettetni társait, és örömet tud szerezni azoknak, akiket szeret.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top