A Hold a hátad mögé áll

2010. 04. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Gondoskodnunk kell pihenőkről. Pihenjünk egyet délutánonként vagy engedjünk meg magunknak egy fél órát akár teázásra, akár kávézásra.   A stresszt most kevésbé viseljük el, az ember nyugtalanabbnak és idegesebbnek érzi magát.  Amikor a Hold a Nyilasban lesz, pénteken estétől,  kedvezően hat  majd a gerinc erősítésére, amiről a továbbiakban többet is megtudhatsz.

Ha a Hold a Nyilas jegyében áll, akkor nagy hatással van arra a testrészre, melyet az orvosi asztrológia a Nyilas jegye alá sorol, többek között a gerinc keresztcsonti tájékára, valamint a csípőkre és a combokra.  Érdemes egy hónapban legalább egy napot erre a testrészre fordítanunk. Ahhoz, hogy ezek a testrészek panaszmentesek maradjanak, a gerincoszlopunkat kell erősítenünk.

Az erős hátfájdalmakat gyakran kísérik húzó fejfájások, valamint kar- és lábzsibbadások. Ezek a panaszok viszont gyakran járnak együtt a gerincoszlop sérülésével. Nagyon sok esetben tud ezen segíteni egy csontkovács. A gerinc sérülései keletkezhetnek túlterhelés, gyulladás vagy kopás eredményeképpen is.

A Nyilas, Halak, Ikrek és Bak jegyében születettek, vagy akiknek aszcendensük találhatók ezekben a jegyekben, különösen gyakran érintettek ebben.

A következő tanácsok segíthetnek a megelőzésben.

Mondjunk le hosszú távon a fehér cukor élvezetéről, használjunk inkább mézet édesítésre. A cukor meszet von el a csontoktól, ezáltal lágyítja őket. Erősítsük a hátizomzatunkat! Végezzünk reggel és este tíz-tíz térdhajlítást. Így a gerincoszlop több tartáshoz jut. Menjünk minden héten úszni! Aki viszont hajlamos ezekre a panaszokra, az csak a hátán ússzon. Ez tehermentesíti a gerincet.

A porckorongok fájdalmát egy hűvös pakolással lehet csökkenteni, melyet a fájdalmas részre helyezünk.

Hétfőn:

Végezzünk ízületeink védelme érdekében nyújtó gyakorlatokat.

Április 26-án a Hold a  Mérleg jegyében jár, hajlamossá tehet a vese problémáira. Ezenkívül felbillentheti a szervezetünk sav-bázis egyensúlyát.  Igyunk kávé helyett egy ideig csak méregtelenítő csalán teát. A veszélyeztetett jegyek: Mérleg, Kos, Bak és Rák érdekeltségű emberek.

A Szaturnusz az Uránusszal szemben áll. Ezzel ízületi problémákat okozhat a fent említett jegyeknél. Már reggel merev ízületekkel ébredhetünk, úgy érezzük, mintha kerékbe törtek volna. Mielőtt tusolni megyünk, végezzünk öt perc gimnasztikát és ízületnyújtó gyakorlatokat.

Kedden:

Annak érdekében, hogy nyugodt legyen a lelkünk, táncoljuk boldogra magunkat.

A Mérleg jegyében álló Hold mindenekelőtt a Mérleg, Bak, Rák és Kos jegyűeknek a múzsája. Táncoljunk, hallgassunk zenét, és így lazítsuk az ízületeinket. Elsősorban a Rák, a Kos és a Bak érdekeltségűek vigyázzanak arra, hogy ne hűljenek túl. Most erősebb a hajlamuk a vizeletkiválasztó szervek gyulladására. Igyunk több ásványvizet, hogy megelőzzük ezt a problémát. Már meglévő panaszok esetén vízhajtó és fertőtlenítő teát igyunk, melyet a gyógyszertárban kapható nyírfalevélből készíthetünk. A medveszőlő, csalán és borókabogyó teái is igazán hatásosak.

Szerdán:

Salaktalanítsuk a testünket.

Telihold lesz a Skorpió jegyében. A testünk most több méreganyagot vesz fel, mint máskor. Ezért tanácsos, hogy jobban ügyeljünk az egészséges étkezésre. Mindenekelőtt tisztítsuk meg a gyümölcsöt és a zöldséget alaposan, hogy a növényvédő szerek maradványait is eltávolítsuk róluk. A két nap egyikén végezzünk egy salaktalanító kúrát rizzsel vagy igyunk egy napon keresztül csak vizet, teát vagy üres levest. A csalántea különösen akkor fejti ki a legjobban a hatását, amikor a Hold a Skorpió jegyében áll. A Bika, Skorpió, Oroszlán és Vízöntő érdekeltségű hölgyeknek érdemes lenne felkeresniük a nőgyógyászukat  egy rutinvizsgálatra.

Csütörtökön a  Jupiter könnyedséget hoz.

A Hold és a Jupiter jól kapcsolódik egymáshoz, könnyedséget hoznak erre a napra. A problémák és kisebb bosszúságok kevésbé tűnnek rossznak. A problémákra is hamarabb találunk megoldást. A mai napon különösen kedvező lehet egy látogatás valamelyik természetgyógyásznál. Ez leginkább a Skorpió, Bika, Vízöntő és Oroszlán energiájúakra érvényes. A Skorpió jegyében álló Hold gyengíti a vesét, hajlamosít a vesegyulladásra. Ügyeljünk arra, hogy ne hűljünk meg. Altesti panaszok esetén vegyünk ülőfürdőt zsályateából vagy kamillateából.

Pénteken:

Dörzsöljük be magunkat levendulával.

A csípőtáji és hátpanaszok erősebben jelentkezhetnek. Leginkább az időjárásra érzékenyek számolhatnak ilyen panaszokkal. Akinek már reumája van, az ezekben a napokban különösen érezni fogja a panaszokat. Előzzük meg idejében. Menjünk úszni és kerékpározni vagy sétálni. A friss gyümölcs és magas fehérjetartalmú ételek kerüljenek ma az asztalunkra. Isiász esetén a fájdalmak enyhítésében segít a levendulaolajjal való masszázs. Vigyük fel az olajat lassú és körkörös mozdulatokkal a hátra és a felső combra.

Szombaton:

Tanuljunk árnyékbokszolni.

A Hold és a Neptunusz kapcsolódik egymással.  Alkalmas a nap egy wellnessre. Az idegesebb Ikrek érdekeltségűek és a Nyilas jegyében születettek vegyék körül magukat levendulaillattal.

Ez lehet egy aromamécses, vagy akár egy nyugtató kádfürdő is, de hatásos, ha egy csokor levendulavirág van a vázában. A kimerült Halak szülötteknek és a Szűz jegyében születetteknek a rozmaring hozhat új energiát.

A túrázás és kerékpározás a Bikák és Skorpiók ízületeit is formába hozza. Javaslom, hogy minden terheléstől mentesítsük az ízületeinket.

Tanuljuk a kínai árnyékbokszolást; ezt helyesen végrehajtva megtanulhatjuk a test középpontjának áthelyezését, ami lazítja az ízületeket.

Vasárnap:

Jutalmazzuk meg magunkat egy kellemes fürdővel.

A Hold a Bak jegyében jár. Aki hajlamos az ízületi fájdalmakra, a reumára és bőrproblémái vannak, annak ügyelnie kell testének első figyelmeztető jeleire, és megelőző gyakorlatokat kellene végeznie. A bőrbetegségekre hajlamosak most különösen a Kos, Bak, Mérleg és Rák energiájú emberek, az ízületi bántalmakra hajlamosak a Nyilas és az Ikrek energiájú emberek.

Enyhülést találhatunk a gyógyító fürdőkben. Ma mellőzzük azt, hogy túl hosszú ideig álldogáljunk valahol, és ne is üljünk órákig az íróasztal mellett.  Menjünk ki a természetbe, sétáljunk és élvezzük a tavaszi levegőt. Hazaérve nyúljunk el a pamlagon és olvasgassunk vagy beszélgessünk a párunkkal.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top