A Hold védi a szemeinket

2010. 11. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezen a héten a Hold fogyócsökkenő fázisban van. Ez fizikailag ismét csúcsformát jelent. Megkezdhetjük a méregtelenítést és a salaktalanítást. A diéták gyorsan és hasznosan kifejtik hatásukat. A különböző Hold-kapcsolatok is befolyásolják egészségünket, például a Hold az Oroszlán jegyében látásunkat védi.

Sok múlik azon, milyen testtartásban ülünk, a helyes világítás és a megfelelő szemmagasság is rendkívül fontos. Ha látáshibánk lenne, okvetlenül viseljünk szemüveget, ha a képernyő elé ülünk. Ellenkező esetben a szemeink gyorsan kifáradnak, és megfájdulhat a fejünk.

A számítógép előtt végzett munka kiszáríthatja szemeinket. A képernyő állandó figyelése folyamatosan közelre nézésre kényszerít bennünket. Ez a szemizmainkat tartósan kimeríti. A kivörösödött szemeket hideg borogatással kezelhetjük, ez hatásosan lelohasztja a duzzadást.

Ha esetleg úgy érezzük, hogy kiszáradtak a szemeink, kezeljük őket a gyógyszertárban vény nélkül kapható szemcseppekkel. Ügyeljünk arra, hogy szemcseppjeink mindig frissek legyenek.

Ha egész nap a számítógép előtt ülünk, legalább óránként tartsunk szünetet.

Ha már betöltöttük a negyedik évtizedünket, ajánlatos évenként szemorvoshoz menni ellenőrzés céljából, így időben meg tudjuk előzni a tartós látáskárosodást.

Bár ez az időszak, ahol a bolygók állása elsősorban a látásunk védelmére koncentrálódik, a hét minden napjára tartogatunk néhány jótanácsot az olvasóknak.

Hétfő

A Hold az Ikrek jegyéből küldi impulzusait. Egészségileg a vállainkat, karjainkat, kezeinket, valamint a tüdőnket érinti elsősorban. Sajnos az asztmásoknál gyakrabban léphetnek fel majd rohamok. Légszomjunk – melyet többnyire allergia vált ki – szintén gyakrabban fordulhat elő. Ezeket a napokat mindenesetre fordítsuk vállaink karbantartására, menjünk el egy masszőrhöz vagy tornázni. Az esetleges reumás panaszok jól reagálnak a megfelelő kezelésre, krémekre, masszázsra. A Hold és Szaturnusz most arról gondoskodnak, hogy a terápiák hosszabb időn át tudjanak hatni.

Kedd

A Hold szemben áll a Marssal és a Merkúrral. Fokozódik a hajlamunk a megfázásos megbetegedésekre. Időben előzzük ezt meg! Aki érzékeny a légzésnehézségekre, asztmára vagy allergiára, ne erőltesse meg magát, akkor, ha a Hold az Ikrek jegyében jár. Jól fog esni a karok fürdetése, az ózon- és a mozgásterápia. Ma különösen érzékenyek lesznek, a Szűz, az Ikrek, a Nyilas és a Halak energiájával rendelkező emberek. Jól tesszük, ha erősítjük légzésünket és tüdőnket rendszeres légzőgyakorlatokkal.

Szerda

A Hold a Rák jegyében folytatja útját. Mindent kerülnünk kellene ilyenkor, ami terhelést jelenthet a gyomrunknak, a májunknak és epénknek. Mondjunk le a nehéz ételekről, kerüljük az alkoholt, étkezéseinket több, kisebb alkalomra osszuk be. Májunk nehéz munkát végez, és nem tud könnyen regenerálódni a torkoskodások után. Ne együnk belsőségeket, ezekben gyakran sok az ártalmas anyag. Kerüljük az izgalmat és a stresszt, ezek megterhelik gyomrunkat.

Csütörtök

A Hold fogadja Jupiter udvarlását, ez bennünk is jó hangulatot kelt majd. Jól érezzük magunkat a bőrünkben, viszont a Hold a Rák jegyében némileg érzékennyé tehet bennünket. Főleg a Bak, a Rák, a Kos és a Mérleg jegyűek most nagyon a szívükre vesznek mindent. Ha úgy érezzük, hogy valami nem tesz nekünk jót, meditáljunk. Tereljük el a figyelmünket, olvassunk egy könyvet, hívjuk fel barátainkat telefonon, hallgassuk a kedvenc zenénket, táncoljunk, örüljünk az életnek.

Péntek

A Hold továbblép az Oroszlán jegyébe, ez különösen a szívünkre és a keringésünkre hat. Akinek ezekkel problémája van, kerülje az erőfeszítéseket. Ha szédülünk, vagy fáj a fejünk, ne hagyjuk figyelmen kívül, mert magas vérnyomás jele is lehet. Az Oroszlán erejével a következő terápiák harmonizálnak: fény-, hő, avagy színterápia. Magas vérnyomásunkat megfelelő szinten tarthatjuk: fagyöngyből, galagonyából készült teával.

Szombat

Ha egész héten számítógép előtt fárasztottuk a szemeinket, ma pihentessük őket. Otthon ne kapcsoljuk ma be a gépünket! Szemtornával erősítsük látásunkat. Mozgassuk őket jobbra-balra, felfelé és lefelé. Nézzünk tudatosan minél messzebb. Tegyünk kamillás szemborogatást magunkra. A Hold az Oroszlán jegyében erősíti látásunkat. Mindenekelőtt a Bika, Oroszlán és Skorpió energiájú jegyek kényeztessék jobban fáradt szemeiket.

Vasárnap

A Hold a Szűz jegyében áll, bármelyikünknél emésztési panaszokat okozhat. A jó emésztés alfája és omegája a helyes táplálkozás, ezért mellőznünk kellene a csípős, olajos, a túl hideg és forró ételeket. Többek között a pszichikai zavarok (nyugtalanság, túlhajszoltság) és az idegi túlterheltség komoly stresszt jelenthetnek a beleknek. Élvezzük ezen a szabad napon a nyugalmat! Hallgassunk zenét, olvassunk, élvezzük a szabadnapot!

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.      www.asztrokalendarium.hu


Szerző

donna.hu



Scroll to Top