Damu Roland vajon most is megússza?

2010. 11. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nemi erőszak vádjával előzetes letartóztatásban ül Damu Roland, a Jóban Rosszban sorozat sztárja. A színész ügye nagy port kavart a médiában múlt héten, amikor kitudódott, hogy a rendőrség előállította és kihallgatta őt Palácsik Tímea megverése és megerőszakolása ügyében. Damu Roland nem először ül hasonló szituációért a vádlottak padján:

A bíróság egyszer már jogerősen ítélte el őt egy barátnője megverése miatt: a  nőnek eltört az arccsontja, és több más sérülést is szerzett a támadáskor. Damu Roland akkor megúszta az esetet, mindössze  felfüggesztett szabadságvesztést kapott.  A színész kedélye viszont nem csillapodott: nem sokkal később megütötte egyik kolléganőjét, mert az beszállt egy taxiba, amit Damu rendelt. A büntetés mindössze annyi volt, hogy a színész rövid ideig nem szerepelhetett a népszerű sorozatban.

  Kép forrása: Google

A legújabb bántalmazási ügyről szóló rendőrségi tájékoztatásban az áll, hogy Damu Roland november 17-én este angyalföldi lakásán vitatkozott exbarátnőjével. Vélhetően több alkalommal bántalmazta a sértettet, aki segítségért kiabált. A férfi fenyegette és kérdőre vonta Palácsik Tímeát, de végül elengedte a sértettet, aki a portán rendelt taxival hazament. A nő az otthonából értesítette egy barátját, aki kihívta a mentőket. Palácsik Tímea a kórházból értesítette a rendőrséget és feljelentést tett a volt barátja ellen. A rendőrség erőszakos közösülés miatt indított nyomozást a színész ügyében.

"Az ítélkezési gyakorlat szerint kriminológiai értelemben visszaeső a nő sérelmére elkövetett erőszakos cselekményben, ez mindenképpen súlyosbító körülmény. Ha a nemi erőszak is bizonyítottá válik, akkor biztosan le kell töltenie a büntetést, ami 2-8 évig terjedhet" – nyilatkozta a Napi Ász újságnak Dr. Kamarás Péter ügyvéd.

A színész határozottan tagadta vallomásában a nemi erőszak vádját, és hazugságvizsgáló berendezés használatát kéri személye igazolására. Palácsik Tímeát tüzetes orvosi vizsgálatnak vetették alá, és a rendőrség Damu Roland otthonát is átvizsgálta nyomok után kutatva, de az eredményeket még nem tárták nyilvánosság elé. “Az orvos szakértő ilyenkor azt próbálja megállapítani, vannak-e olyan külsérelmi nyomok, minden olyasmi, ami erre utalhat, ami valószínűsíti a nemi erőszakot. Nem láttuk még a szakértői véleményt, de állítólag nem tartalmaz ilyet.” – idézi Damu ügyvédjét, Szigethy Györgyöt a Velvet magazin.

Az ügy egyik pikantériája, hogy a volt szépségkirálynő személyesen ment el a TV2-höz, hogy vegyék vissza a sorozatba a felmerült vádak miatt azonnali hatállyal kirúgott Damu Rolandot.

Damu Roland azóta a többi fogvatartottól elkülönített fogdában várakozik a tárgyalásra. A magáncella nem a kényelme, hanem a biztonsága érdekében szükséges: a rabtársak ugyanis állítólag csak az alkalomra várnak, hogy a színészt megregulázhassák. Külön őröket kellett kirendelni a védelmére, testi épsége óvására.

"Damu egyelőre a vendégszeretetünket élvezi, ez komoly figyelmet és fegyelmet igényel tőlünk is. Figyelmet azért, mert a többi rab pontosan tudja, hogy miért került be, és az ő világukban egy nőverőnek nem sok becsülete van, így folyamatosan hallani olyan felhangokat, hogy egyesek szívesen összemérnék vele erejüket. Fegyelmet pedig azért, mert a mi dolgunk nem csupán az őrzése, de a védelme is, és meg kell vallanom, ezt jelen esetben nem éppen szívből tesszük. Azt hiszem, mindannyiunk fejében megfordul a gondolat, hogy össze kéne őt ereszteni a saját súlycsoportjával, hogy ott is fitogtathassa erejét egy kicsit" – írja a Napi Ász egy a neve elhallgatását kérő fegyőrre hivatkozva.

Damu Roland a Hal a tortán című műsorban is bemutatkozott.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top