A hónap uralkodó bolygója a Merkúr 2.rész

2010. 08. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Merkúr hatása sokoldalú. A nagy mozgékonyság felmorzsolja az energiákat, de csakis a szellemi energiákat, ezeknek a túlfeszítése okozza a merkúri betegségeket: hisztériát, idegbetegségeket stb. .. Vannak emberek, akik negatívan használják a Merkúrt az életükben. Ők a fecsegők, fontoskodók, hazugok, csalók, túlságosan kíváncsiak - ez azonban nem a tudós kíváncsisága.

A tárgyilagosság hiánya is rossz merkúri tulajdonság.  A születési horoszkópjában támadott Merkúr volt Voltaire horoszkópjában, ettől volt ő ilyen maró kritikus. A Merkúr féme a higany, az a különleges fém, mely egy ütésre "szétloccsan".

A rossz Merkúr a horoszkópban hajlamosítja az embert a szétszórtságra. Gyorsan megunnak mindent. Az ilyen ember feledékeny, sokat akar teljesíteni, több dologba belekap, de egyikből sem lesz semmi. Sokszor használja fel rosszra az egyébként jó képességeit. A horoszkópban található rossz fényszög jellemet rongál, de tehetséget nem.

Merkúri hatás alatt állnak az eladók.  A rossz Merkúr a horoszkópban lehet a tisztességtelen cselekedetek kútfője, de sohasem annyira gonosz, hogy gyilkossá váljon. A rossz Merkúr szellemi oldalon károsít.

A Merkúr fellépése remek. Egy merkúri ember kibeszéli magát, ő az ügyeskedő. Akinek sok támadás éri a Merkúrját a horoszkópjában, pl. remekül ért majd a füllentéshez. A Merkúr bolygó a levegő elemhez tartozik. Így a merkúri ember levegő töltetű, feledékeny, ám rögtön kapcsol.

A Merkúr uralja a végtagokat mint testrészeket, és uralja az idegrendszert is. Ha túl sok támadást kap a Merkúr a horoszkópban, akkor a betegségek okát az idegrendszernél kell keresni. A szellemi zavaroknak különböző fázisai vannak: zavaros gondolatok, apátia, esetleg hadarásban nyilvánul meg ez.

A Merkúr által okozott idegi zavarok ritka esetben az őrültségig fokozódhatnak. Az őrültek házában kezelt betegek horoszkópjában egytől egyig komolyan sérült Merkúr található. Ha örökölt az őrület, akkor sajnos nem gyógyítható. A túlfeszített munka vagy más túlzások is az idegrendszert támadják meg, és ezek kihatnak a gyomorra, tüdőre vagy más szervre. Az álmatlanság pl. tipikus merkúri betegség.

A Merkúr hatásai mint természeti princípiumok a gondolkodási erő, a közvetítő, szellemi erő, a beszédkészség, a mozgáskészség és a kritika. Ezek működhetnek harmonikusan és diszharmonikusan.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.  



Szerző

donna.hu



Scroll to Top