Rakott padlizsán

2010. 08. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

2 db padlizsán tök 0,5 kg darált hús durvára darált színes bors,  só 2 dl  főzőtejszín 1 cs. sajtszósz alap 1 csokor friss petrezselyem kevés olaj

 

A  padlizsánt meghámozom,  másfél cm-es szeletekre vágom és besózom. A darált húst  megsózom, megszórom színes borssal, és jól összekeverem. A friss petrezselymet felaprítom.  Egy tűzálló tál aljára kevés olajat öntök, majd egy sor padlizsánt rakok bele. Erre jön a darált hús fele, majd megszórom a petrezselyem felével. Megint padlizsán, rá a darált hús másik fele és a maradék petrezselyem. A tejszínt összekeverem a sajtszósszal és leöntöm vele. Sütőben alufólia alatt készre sütöm, majd a fóliát levéve megpirítom a tetejét. Jó étvágyat!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top