A hónap uralkodó bolygója a Merkúr

2010. 08. 24.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Azért nélkülözhetetlen az emberek számára, mert az emberi gondolat és tevékenység a Merkúr bolygó uralma alatt áll. Az ember az életből nyert tapasztalatokat és benyomásokat képes áttekinteni, összegyűjteni, osztályozni, a gondolatokat megeleveníteni, a logikus gondolkodást biztosítani – erre egyetlenegy állat sem képes.

A matematika a Merkúr tudománya. Merkúri embernek hívjuk, aki az Ikrek vagy a Szűz jegyében született. Az Ikrek jegye a levegő elemhez tartozik, a Szűz jegye a föld elemhez. A kettő között óriási különbség van!

A Merkúr bolygó kormányozza egész szellemiségünket és értelmünket. Ez attól függ, hogy milyen fényszögeket kap a születési horoszkópunkban, és milyen kapcsolatban áll a többi bolygóval.  Amelyik bolygóval kapcsolatba kerül a Merkúr a horoszkópunkban, aképpen módosul a hatása, annak a szellemi tulajdonságait átszínezi. A Merkúr a közvetítés bolygója, az asztrológiában ura a beszédnek, írásnak, a kézfejeknek, az ujjaknak és a végtagoknak is. A mimika is merkúri tulajdonság. A gondolatközlésnek is a Merkúr az uralkodója. Ha a születési horoszkópunkban kellemetlen fényszöget kap, akkor zavart kelthet a gondolkodásban. Ha olyan emberrel találkozunk, aki esetleg dadog, raccsol, avagy más beszédhibája van, biztosak lehetünk benne, hogy valami baj van a horoszkópjában található Merkúr bolygóval. A legmagasabb rendű funkciója a művészek kezében van, ők a legjobb ezermesterek.

A merkúri ember szerelme

Ahol a Merkúr bolygó megjelenik, ott elsősorban a tiszta értelem dolgozik, és csak másodsorban az érzelem, de ez nem jelenti azt, hogy egy merkúri ember nem tudna szeretni.  Kellemes a merkúri ember viselkedése, mert nem szív semmit a mellére, viszont nem lehet óriási „ömlengést” sem várni tőle. A Merkúr képviseli a hagyományos utazásokat is az asztrológiában. Ő felügyeli a napi utazásokat és a házon, hazán belüli utazásokat is. Akinek rosszul áll a Merkúr a horoszkópjában, nagyon vigyáznia kell közlekedés közben. A Merkúr uralkodik a kapcsolatok felett is. Elsősorban a vérségi kapcsolatokat soroljuk hozzá, mint testvér, rokonok, unokatestvérek. De a kereskedelmi kapcsolatokat is a Merkúr kormányozza. A kritika is a Merkúr alá tartozik. Építő kritikát csak jó Merkúrral rendelkező ember tud adni.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.  


Szerző

donna.hu



Scroll to Top