A Jupiter órája

2008. 11. 29.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szaturnusz után ő az első, a 6. égen forog, 12 esztendővel fut a Nap előtt (vagyis keringési sebessége közel 12 év), és 12 esztendőben megjárja a 12 égi jelet. A Bak jegyében erőben van, a Nyilas és Halak jegyében uralkodik. Az Ikrek jegyében, a Szűz jegyében, és a Rák jegyében esésben van, valamint a Bikában sem hoz sok szerencsét.

A Jupiter óráiban jó királyokat koronázni, házasodni, új ruhába öltözni, vándorolni, vetni, fát ültetni, oltani és építeni, jó királyok, fejedelmek előtt és egyházi rendben való urak előtt dolgát elvégezni.

A Jupiter órája a kereskedőknek jó nyereséget hoz, jó a Jupiter órájában vásárolni, pénzt váltani, ezüsttel kereskedni, jó hajóba ülni, eret vágatni, frigyet szerezni, szederjes színű lovakat venni. Jupiter órája mindenben szolgál, amit az ember igazság szerint cselekszik. Jupiter órájában nem jó fegyvert venni, tűzzel dolgozni, vermet ásni, földet ásni, nem jó juhot és másmilyen barmot venni.

Az a gyermek, amelyik a Jupiter órájában született a világra, szangvinikus, bővérű lesz, bölcs és e világ szerint eszes ember, de az egészséget nem jó helyre költi, mert mindenestől a világi dolgokhoz ragaszkodik. Szép széles orcájú, egyenes orrú, hosszú hajú, rózsás arcú, jó termetű, és irgalmas. Néha vannak titkos szerelmei, a jámbor embereket kedveli, a gonoszokat gyűlöli. Jó tanácsadó, igazságszerető, jó dolgok kedvesek neki, vidám, senkinek semmiben nem szolgál, nem titkolózik, csak akkor, ha erre külön megkérik. Segíti a rászorulókat.

 

A felsorolt jó tulajdonságokat a Jupiter sokkal jobban  ki tudja fejteni azokban az órákban, amikor uralkodik, vagy azokban a Napokban, amikor a Nap az ő házában jár, vagyis november 20. és december 20. között. Ugyanúgy Böjtelő hónapban, amikor a Nap a Halak jegyében jár, és Szent András havában, amikor a Nap a Nyilasban jár.

Ha Újhold van a Jupiter órájában, a hónap egyik fele száraz lesz, a másik szeles. A Jupiter és a, mars az emberben a májat bírják, ezért az ő óráikban májadat ne orvosold, tanácsolja Regiomontanus.

Kapcsolódó anyagok:

$$2262$$

$$2017$$

$$1861$$

$$2328$$

$$2332$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top