A legforróbb masszázs

2011. 04. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Szerkesztőségünk tagjai arra adták a fejüket, hogy kipróbáljanak és bemutassanak néhány masszázsfajtát. A Ma-Uri masszázs után ezúttal egy méregtelenítő masszázsra neveztünk be, hiszen a tavasz beköszöntével a legtöbb nőt a szokásosnál is jobban foglalkoztatja az alakja és a megjelenése, előtérbe kerül a fogyókúra és a felhalmozódott méreganyagok kiürítése. Ez a masszázs remekül megfelel mindkét célnak, ráadásul különleges élményt ad, ugyanis paprikaolajjal végzik. Miután magunkhoz tértünk a forró pillanatok után, alaposan kifaggattuk Andreát, a gyógymasszőrt.

Mi a lényege ennek a masszázsnak, hogyan hat?

A méregtelenítés: a nyirokrendszeren keresztül kiürítjük a salakanyagot, ami a széklettel, vizelettel távozik. A nyirokrendszernek nincs olyan pumpája, mint a vérkeringésnek a szív, ezért a nyirokfolyadék mozgás hatására halad tovább. Aki keveset mozog, annak elégtelen a nyirokkeringése, ezért szüksége van egy kis rásegítésre, stimulációra, és ez a masszázs alkalmas rá. Épp ezért azoknak ajánlom elsősorban, akik ülőmunkát végeznek, és keveset mozognak. Akik pedig rendszeresen mozognak, sportolnak, azoknál a masszázs erősíti a hatást, így hatványozottan jelentkeznek az eredmények.

Milyen eredményeket lehet tőle várni?

Több területen is jelentkezik a kezelés hatása. Jobb közérzetet eredményez, és a páciens ellenállóbbá válik a fertőzésekkel szemben, mivel a nyirokrendszer az immunrendszer része. Fogyókúrának is hatásos kiegészítője lehet, ugyanis körfogat-csökkenést okoz. Testsúlyban nem biztos, hogy annyira látványos az eredmény, inkább centikben mérhető. Voltak elég extrém változások is: az egyik vendégemnek például 10-10 centi ment le a derekából és a csípőjéből. Alakformálásra is nagyon hatásos: ha olyan helyen van zsírpárna, ahol tornázással vagy diétával nehéz ledolgozni, a masszázs segíthet eltüntetni. Volt egy vendégem, akinek a térdénél volt egy zsírpárna, amitől sehogy sem tudott megszabadulni, de itt szépen lemasszíroztuk neki, összesen öt centi ment le a kezelés hatására. Mondanom sem kell, hogy nagyon örült neki. Ezenkívül a narancsbőrt is nagyon eredményesen lehet ilyen módon kezelni. Ezt a problémát ugyanis a kötőszövetbe berakódott salakanyag okozza, és a masszázs segít kiüríteni ezt.

Vannak-e mellékhatásai?

Nem nevezném mellékhatásnak, de azoknál, akiknek nagyon narancsbőrös a testük, fájdalmas lehet a kezelés. Ennek az az oka, hogy a narancsbőrt a kötőszövetekbe berakódott salakanyagok okozzák. A berakódott salak miatt feszül a kötőszövet, emiatt eleve érzékenyebbek ezek a területek, és ha a masszőr rányom, kifejezetten kellemetlen lehet. Az ilyen vendégeknél kevésbé erőteljes mozdulatokkal végzem a kezelést, hogy a lehető legkevésbé legyen fájdalmas nekik. De ahogy haladunk a kúrával és ürülnek ki a salakanyagok, egyre kevésbé okoz fájdalmat a masszázs.

Ezenkívül előfordulhat a masszázs után rossz közérzet, fáradékonyság, fejfájás, hasmenés és sötétebb vizelet, illetve pattanások jelenhetnek meg a bőrön. Ennek az az oka, hogy a kezelés hatására felszabaduló méreganyagok átmenetileg megterhelik a szervezetet, hiszen ezeket ki kell választania és ki kell ürítenie. Nem mindenkinél jelentkeznek ezek a tünetek, és ha előfordulnak is, öt-hat kezelés után megszűnnek. Tünetektől függetlenül a kezelés alatt érdemes megnövelni a folyadékbevitelt naponta legalább két literre, hogy ezzel segítsük a szervezet tisztulását, illetve méregtelenítő hatású teákkal fokozhatjuk a hatást.

 

Milyen anyagokkal végzitek ezt a masszázst?

Elég sokféle anyagot lehet használni. Ezek fokozzák azoknak a mozdulatoknak a hatását, amiket a masszőr végez. Van a paprikaolaj, amit most is használtam. Ez az olaj orvosilag bizonyítottan segít a kötőszövetben lerakódott salakanyag oldásában, illetve szállításában, zsírégető és fogyasztó hatása van, kitisztítja az ereket és a nyirokrendszert. Ezenkívül a fahéj alapú krémek is nagyon jók, illetve vannak olyan kozmetikai családok, amiken belül létezik úgynevezett folyadékelvezető krém. Ez szintén nagyon jó az ilyen jellegű problémákra.

Van ellenjavallat?

Akinek nagyon visszeres a lába, annak lábon nem lehet végezni, de a hasat és a csípőtájékot meg lehet masszírozni. Kizáró tényező viszont a terhesség, a lázas állapot és a bőrbetegségek.

Egy kúra hány alkalmat jelent, és kell-e ismételni?

Egy kúra minimum nyolc-tíz alkalom. Bizonyos időközönként ismételni kell a kezelést, amire többféle megoldás is létezik. A páciensek általában érzik, hogy a testük mikor jutott el abba az állapotba, hogy szükségük van újabb kúrára. De az is hatásosnak bizonyult, hogy megcsinálunk egy kúrát, és utána két-háromhetente eljön a vendég fenntartó kezelésre.

 Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top