Savanyú káposztával sütött karaj

2011. 04. 04.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók:

8 karajszelet, 8 füstöltszalonna -szelet, egy arasznyi parasztkolbász, 8 baconszalonna-szelet, egy paprika, egy hagyma, 4-5 nagyobb burgonya.

 

Elkészítés:

Egy megfelelő nagyságú tálnak a közepére egymás mellé lerakjuk a szalonnaszeleteket, ezekre a karajszeleteket, egy réteg savanyú aprókáposztát ráhalmozunk, erre kolbászkarikákat, majd megint egy réteg káposztát teszünk,végül lefedjük baconszeletekkel. Nem kell fűszerezni. Kétoldalt a karikára vágott hagymát, valamint paprikát lerakjuk, erre a nagyobb darabokra vágott burgonyát, ezt kicsit meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsozzuk, lefedjük alufóliával, sütőbe rakjuk, s kb. egy óra alatt kész. Az illata étvágygerjesztő, mialatt sül, de mivel nehéz, sokkalóriás étel, érzékeny gyomrúak vigyázzanak vele. Én most a tetejére is kolbászt karikáztam bacon helyett, de baconnel az igazi!

Jó étvágyat!

Van véleményed? Érdekel egy téma, amiről még nem volt itt szó? El akarod mondani? Csatlakozz Facebook oldalunkhoz és mesélj, kérdezz! 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top