A Nap a Vízöntő jegyébe lép

2010. 01. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A csillagok logikája szerint az univerzális energia a Vízöntő jegyével vált irányt, és ismét felfelé mozog. Most megváltozik az időjárás, és olvadás jön az egész országban, a jég széttörik, és hólé ömlik a völgybe, dombokat hord, és simít el.

A növények és magvak érzik majd a melegebb fényt, legmélyebb belsejükben új élet indul. A természet felébred a dermedésből.

Ahogy a természetben, az emberekben is új energiák ébrednek majd februárban, mindenütt a nap szétterjedő fényét ünnepeljük. Az északi sarkkörön túl most már legalább pár órán át a horizont fölé kerül a nap. De messzebb délen is a nedves hideg évszak elmúlik, és a védettebb helyeken megmutatkozik az első zöldellés.

A változó időjárásban - egyszer csikorgó fagy és hó, máskor hirtelen melegbetörés – a természeti népek a tél és a tavasz harcát látták, ahol egyszer a sötét azután megint a világos oldal kerül felül.

Az egyszerű lelkek számára ez a küzdelem a jó és gonosz szellemek harcává sűrűsödött. Ez a történés egy fontos szokásban, a farsangban szimbolizálódik.

A küzdelem, mely kint a természetben időjárás formájában tombol, a birkózás a tél és a tavasz között, a között ami volt, és a között ami lesz, természetesen a saját lelkünkben is lezajlik.

Bennünk is felmerül a kívánság, hogy kitörjünk, valamin változtassunk, újat kezdjünk, hogy végre elhagyjuk a bejáratott utakat.

 Jóreggelt, Vízöntő!

Az évnek semelyik másik szakaszában sem gondolunk olyan gyakran az elválásra, és elbocsátásra, mint most. Szinte mindenkiben csírázik a vágy arra, hogy mindent eldobjon, és eltűnhessen egy kicsit. Így teljesen érthető, hogy az emberi kapcsolatokban ez túl nagy feszültségekhez vezet.

Ilyenkor tényleg segít, ha a csillagokra nézünk, és azt mondjuk, hogy a Vízöntő idejében a közelség egyenlő a szorongatással, sarokba szorítással, bezártsággal.

Ugyanez érvényes a munkánkra is. Van, akinek már a könyökén jön ki a munkája, munkahelye, munkatársai. Lehetőleg ne ezt az időszakot használjuk arra, hogy otthagyjuk a munkahelyünket. Ezt inkább halasszuk el máskorra.

A Vízöntő havában túlságosan egyoldalúak vagyunk, bizonyos értelemben igazságtalanok is. Minden esetre helyes különböző utakat követni. Nem most van itt az ideje, hogy szorosabbá fűzzük a kapcsolatunkat akár a hivatásunkkal, akár a kedvesünkkel. A szabadságnak van itt az ideje. Most kell megtalálnunk a saját utunkat, most kell megnyitni magunkat a Vízöntő energiájának.

Ennek az új szélnek az erejét a levegős jegyek szülöttei érzik a legjobban, mindenekelőtt maguk a Vízöntők, szorosan követi őt az Ikrek, majd a Mérleg jegyűek.

A tüzes jegyek, a Kos, az Oroszlán, és a Nyilas is nyugtalanok lehetnek, indulásra készen állnak, de hová is indulnak, ha a Nap a Vízöntő jegyében vándorol?

Csodálatos módon a Nap sétája Vízöntő jegyében, a föld, és víz jegyűket – Bak, Szűz, Bika, Rák, Halak, Skorpió jegy - deprimálja.

Ha szeretne rendelni egy asztrológiai előrejelzést havi lebontásban, vagy szeretné teljesen ingyen aszcendensét kiszámoltatni, azt megrendelheti a triamos@digikabel.hu e-mail címen, vagy a 06-90-189185 emeltdíjas telefonszámon.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top