A szépítő uborka

2010. 04. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ezen kívül szüksége van a bőrünknek és az ízületeinknek E-vitaminra. A hölgyek számára a folsavnak is nagy jelentősége van. A-vitaminra a bőrünknek van szüksége és a látásunk javításához is fontos, ezt a húsból és a tojásból fedezhetjük.

Talán újdonságnak hat, hogy az uborka jól oltja a szomjunkat.

Ha erős szomjúságot érzünk, és elfogyasztunk egy darab uborkát, azonnal jól érezhetjük magunkat.

A nyers uborka fogyasztása az egyéb élelmiszer visszaszorítása mellett ebben a szép évszakban egy kellemes fogyókúrának is beillik. Az uborkában található anyagok gondoskodnak arról, hogy a szervezetünk ne szenvedje szükséget az életfontosságú anyagoknak.

Készíthetünk uborkából sokféle salátát gombával, almával, hagymával, paradicsommal, paprikával, petrezselymes öntettel, fokhagymásan tejföllel, törökösen, és spagettivel is.

Az alábbi módon készíthetünk uborkamártást is belőle:

2-3 darab kígyóuborkát reszeljünk le káposztareszelőn, sózzuk meg egy kicsit. A levet, amit engedett, öntsük le róla, ez kellemes üdítőital, ezért ne öntsük ki. Az uborkát ne nyomkodjuk ki.

Vágjunk fel apróra egy fej vöröshagymát, keverjünk hozzá 1 gerezd összetört fokhagymát. Két deciliter tejfölbe tegyünk sót, pici borsot. Öntsük rá a többi alapanyagra, és szórjuk meg zöld petrezselyemmel.

-Németh Ágnes-



Szerző

donna.hu



Scroll to Top