A szépséget is tanulni kell

2008. 05. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Számtalan modellügynökség létezik már hazánkban is, és egyre többen nyitnak olyan iskolát, ahol a szép lányok megtanulhatják mindazt, amire a modell szakmában szükségük van. Hiszen ez egy olyan hivatás, ahol csak a legjobbak, a legtökéletesebbek tudnak igazán sikeresek lenni – a puszta szépség ma már nem elég. Igaz, elengedhetetlen.

Egy modelliskola első körben arra jó, hogy hamar kiderül: alkalmas-e a fényes karrierre áhítozó lány erre a nehéz munkára. Az oktatók igyekeznek kihozni a maximumot a lányokból, de ehhez az szükséges, hogy a lányok tisztában legyenek önmagukkal, tudják pontosan, mire képesek és alkalmasak. Ugyanis vannak, akik bármilyen tökéletes idomokkal is rendelkeznek, mégsem képesek sugározni azt a bizonyos titokzatos női erőt, amire az ügynökségek „buknak”.

Az is eldől, hogy a modellkedés melyik területét érdemes választania valakinek. A kifutóra például csak a magas lányok léphetnek fel, míg másoknak tökéletesen bejön a fotózás, vagy a reklámfilmekben való szereplés.

Az iskolákban aztán megtanulhatnak mindent, ami szükséges, nem csupán szépészeti titkokat leshetnek el – hajápolás, smink, öltözködés, stb. –, hanem megtanulnak nőiesen járni, viselkedni, megismerik a protokoll szabályait… A tananyag pedig egy életre szól, igazi, sugárzó nőkké válhatnak a lányok, akik ráadásul megtanulnak vigyázni is a testükre, figyelnek az étkezésre, a sportra, a kozmetikumokra. 30-40 felé közeledve pedig a sok törődés meghálálja magát majd.

Mindeközben történik még valami a lányokkal: feloldódnak a gátlásaik, megnő az önbizalmuk! Ki gondolná ma már, hogy Horváth Évát azért indították szülei a szépségversenyen, hogy a lánynak a gyengécske önbizalma megerősödjön?!

Bármennyire könnyű munkának is látszik a modellkedés, a valóságban igen nehéz, a nőnek a nap 24 órájában tökéletesnek kell lennie! S nem csak testileg, hanem pszichikailag is, hiszen bírni kell a stresszt, és szellemileg is, mert a szövevényes világban csak az képes talpon maradni, akinek „meg van a magához való esze”. Vagyis intelligencia nélkül nem megy! A szépségversenyeken szinte már kizáró ok, ha a jelentkező nem végzett – vagy éppen tanul – főiskolát: a nyerteseknek idegen nyelven, idegen országokban kell hazánkat képviselni. Egy modelltől nem várják el ugyan a diplomát, de nagy előny, ha valaki jártas a világ dolgaiban.

(www.modellakademia.eu)



Szerző

donna.hu



Scroll to Top