A természetgyógyász javaslatai 5.

2010. 06. 23.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha dagadnak a lábaid

A meleg sajnos kitágítja a vénákat. A vér torlódik a kitágult vénákban, ez dagadáshoz vezet. Van egy pár egyszerű trükk, amivel ez ellen tudunk hatni. Lépcsőzz sokat. Túrázz, ússzál. Polcold fel olyan gyakran a lábadat, amennyire csak lehet. Kerüld el az alkohol, az erős kávé fogyasztását, és ne egyél zsíros ételeket. Reggelenként zuhanyozd olyan hideg vízzel  mindkét lábadat, amilyet egyáltalán elbírsz.

Ha rendszeresen begyullad a fogínyed

A fogínygyulladás sajnos majdnem népbetegség. Előrehaladott stádiumban paradontitis (fogínysorvadás) lesz belőle, könnyebb állapotában gingivitisnek nevezzük. Mindkét esetben bizonyos baktériumok a felelősek, amelyek a foglepedékben gyűlnek össze. Ezek közül néhányan mérgező anyagokat bocsátanak ki magukból, és ezek okozzák a fogíny gyulladását. Ez ellen a legjobb védelem a rendszeres, gyakori fogmosás. Minden fél évben menjünk fogorvoshoz, és reggel, valamint minden étkezés után propolisz tinktúrával vagy klórhexidin oldattal (gyógyszertárban kapható) öblítsük ki a szájunkat, de a zsályateás öblögetés is jó hatással van erre.

Mennyire veszélyes a tetoválás

Ez a fájdalmas divat nagyon veszélyessé válhat, ha nem szakember végzi. A hiányos higiénia hepatitis B, C, tetanusz  fertőzéshez is vezethet. Mielőtt elszánod magad erre, nézz meg néhány tetováló stúdiót, hogyan néz ki a helyiség, ahol tetoválnak. Fertőtlenítik-e az eszközöket, gumikesztyűvel dolgoznak-e, stb?

Egészséges-e a búzafű lé, és hogyan hat

A búzafű levet zöld vérnek is nevezik. Az emberi szervezetnek sok energiát, vitalitást ad, és a magas klorofill tartalma által serkenti a vérképzést is. A testben található mérgeket is semlegesíti. Aki búzafű levet iszik, meggyorsíthatja az összes gyulladásos betegség gyógyulását a szervezetében. A búzafű lé tartalmazza a P4D1 enzimet, mely a káros környezeti befolyásoktól véd. Búzafüvet a drogériákban kaphatsz.

A búzafű lé a XXI. század egyik legnépszerűbb természetes és egészséges étrend-kiegészítőjévé vált. A búzafű lében megtalálhatóak különféle természetes vízben és zsírban oldódó vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, enzimek, Omega zsírsavak, esszenciális aminosavak  és a klorofill. A búzafű lé bázikus anyagokat tartalmaz. Lúgosítás céljából fogyasztása ajánlott: nyersen, kipréselve, lé formában, liofilizáltan kapszulában. A búzafű szárazanyag tartalmának 70%-a nyers klorofill.

Ha lerakódások vannak a légutakban

Ha a köhögésed erős lepedékképzéssel jár a légutakban, egy szokatlan természetes recept vált be ez ellen, az eukaliptusz joghurt. Keverj el egy evőkanál natúr joghurtot két csepp eukaliptusz olajjal. Legjobb a tisztított, folyékony hatóanyag az eukaliptusz leveléből, melyet solidumcineolnak neveznek. A keveréket vedd a szádba és oszd el nyelveddel az összes nyálkahártyán. Csak ezután nyeld le. Ismételd meg ezt reggel és este. Fertőtlenítő és lepedékoldó hatása van

Ha szétszórt vagy és feledékeny

Menj sokat sétálni. A sétautak feljavítják a szellemi frissességet, több mint 10 %-kal. Ezenkívül, szedj natúr lecitint, melyet szójababból nyernek folyékony formában. Legjobb kétszer naponta egy vagy két evőkanállal. A lecitin colint tartalmaz. Ebből a test acetilcolint termel, és ez a legfontosabb energia-anyag a gondolkodáshoz.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top