A természetgyógyász válaszol

2010. 06. 30.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ha nehezen alszol el

Igyál elalvás előtt a következő gyógynövényekből készült teák valamelyikéből: sisakvirág, kamilla, komló, vasfű, vadzab. Vagy igyál egy pohár langyos tejet. Elalvás előtt vegyél levendulaolajjal illatosított fürdőt. Ne igyál sem alkoholt, se kávét lefekvés előtt. Ha elalvás előtt gondolataid nem hagynának nyugodni, lélegezz mélyen, végezz lazító gyakorlatokat.

A biorezonancia…

A modern kvantumfizika és az ősrégi bölcseletek szerint minden rezgésből áll. A biorezonancia egy egységes diagnózis és terápiás eljárás, amely a test energetikai állapotát kiegyenlíti és a rosszul működő szerveket stabilizálja. Az egészséges rezgéseket felerősíti és az ártalmas rezgéseket csökkenti. A testet méregteleníti, az immunrendszert erősíti, az öngyógyító erőket beindítja. A terapeuta emellett tanácsokat ad az étkezéssel, a testápolással, a mozgással és az alvással kapcsolatban.

Veszélyes-e az avokádó?

Az avokádóban egyáltalán nincs koleszterin. 30 %-ban tartalmaz telítetlen zsírsavakat, segíti a szívműködést és a vérkeringést. Bőven található benne B-vitamin, mely erősíti az idegrendszert.

Miből készülhet saláta?

Egy nyári salátához adhatunk fiatal csalánleveleket is. Tehetünk a salátánkba százszorszép virágot, ibolya virágát és levelét, cickafarkfüvet. Nagyon ízletes hozzávalót készíthetünk gyermekláncfűből, medvehagymából is. Salátalét készíthetünk olívaolajból, citromléből, mézből és sóból.

Milyen gyakorlat segít oldani a nyaki merevedést

Ülj egyenesen. Először körözz a jobb válladdal tízszer előre, majd hátra, utána a bal válladdal tízszer, majd mindkettővel egyidejűleg tízszer. Utána állj fel, majd emeld meg és engedd le a vállaidat tízszer.

Milyen meleg legyen a gyógyító borogatás?

Egy görcsoldó borogatáshoz áztass egy pamut anyagból készült kendőt forró vízbe, melynek hőmérséklete 40-45 Celsius fok között van. Csavard ki és tedd a fájó testrészedre. Erre helyezz egy száraz pamutból készült kendőt és egy gyapjútakarót. Hagyd ezt hatni egy vagy másfél órán keresztül.

Mi jó az aranyérre?

Egy csésze vízben főzz fel egy evőkanál árvacsalánt. Hagyd állni egy-két percig, és ebből igyál két-három csészével naponta. Készíts ülőfürdőt, tölgyfakéreg kivonatból, melyet a gyógyszertárban kaphatsz. Tegyél a fájó testrészre egy túróból készült nyomókötést. Keverj el körömvirágot mézzel egyforma arányban. Ezt a keveréket kend rá a fájó testrészedre és hagyd hatni.

Hogyan tudsz megszabadulni a jégárpától?

Cinket tartalmazó krémmel jól lehet kezelni a jégárpát. Vigyázz arra, hogy lemosáskor ne maradjon semmi a szemeden. Ne nyomd ki körömmel. Infralámpával is kezelheted, ezzel csökkentheted a gyulladást.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top