A zsír szép?

2011. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Vogue Italy címlapján három dögös csaj feszít. Ez önmagában még nem lenne nagy szám, de ha hozzátesszük, hogy mindhárom dögös csaj molett, már érdekesebb a helyzet. A jég már megtört, talán elfelejtjük idővel a betegesen sovány csontvázmodelleket.

Tara Lynn, Candice Huffine és Robyn Lawley felkapott modellnek számítanak, nevük ismert a divatszakmában. Azon kevesek közé tartoznak, akik gömbölyű idomokkal is képesek bekerülni a divatmagazinokba. Időnként.

Nem tudni, hogy a Vogue kockázatot vállalt-e ezzel a címlappal (az majd csak az eladási statisztikákból derül ki) de az biztos, hogy a közvélemény nagyon pozitívan fogadta a három „plus size” lányt. A kritikák csak azt tudták felhozni Franca Sozzani, a Vogue Italy főszerkesztője ellen, hogy ha valóban szexinek tartják az újságnál a teltebb idomokat, akkor miért csak szökőévente egyszer tűnnek fel a magazinban ilyen modellek, és miért csak a kifejezetten nekik dedikált lapszámban. Félreértés ne essék, fontos lépésnek tartjuk mi is az új címlapot, de ennél sokkal többet tudna tenni a Vogue a „plus size” ügyben. Kezdhetnék mondjuk azzal, hogy ezentúl minden lapszámban szerepelne csak egyetlen 50 kiló feletti nő. (Ezzel nem az 50 kiló alattiakat akarjuk ostorozni: önmagában a vékony testalkat még nem betegség, csak a kóros soványság rossz. Az viszont tény, hogy pusztán a testsúly –akár alacsony, akár magas - nem tesz senkit széppé.)

         



Szerző

donna.hu



Scroll to Top