Hűsítő tornagyakorlatok…

2011. 06. 16.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A nyár legideálisabb testmozgása a vízitorna, mely kortól és nemtől függetlenül bárki számára ajánlott. Az aqua-fitnesz néven elhíresült sport hatékony és kímélő, melyhez ráadásul még úszástudás sem feltétlenül szükségeltetik. Lássuk, milyen előnyökkel jár, ha vízbe csobbanva kihasználjuk a nyár lehetőségeit!

A vízitorna mindössze három évtizedes múltra tekint vissza, szülőanyja pedig Amerika. Hatalmas előnye, hogy szinte minden izomcsoportra hatást gyakorol, a teljes testet átmozgatja. A gyakorlatok kivitelezése egyáltalán nem nehéz, így még egész időskorban is alkalmazható. A gravitációt mellőzve, és a víz felhajtóerejét kihasználva sokkal egyszerűbb a szárazföldön végezhető tornagyakorlatokkal szemben, így kíméli a gerincet és az ízületeket is.

Amellett, hogy javítja az erőnlétet és az állóképességet, a helyes testtartáshoz is hozzájárul. Ideális a fogyókúrázó hölgyeknek, mivel ezzel a sporttal igen sok kalóriát lehet elégetni, a vízben a csökkent pulzusszámnak köszönhetően a zsírégetés hatékonyabb.

Ma már számos helyen elérhető a vízitorna Magyarországon, akár kisebb csoportban, akár egyénileg szeretnénk belevágni. A foglalkozások kb. egy órát vesznek igénybe, ami alatt az ember feje búbjától a láb kisujjáig átmozgatnak mindent, csak legyen erőnk végigcsinálni!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top