Ajándék minden nap!

2010. 05. 25.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Röviden szeretném bemutatni eddigi életemet és azt, hogyan jutottam el idáig! 50éves elmúltam, mikor az exem közölte velem, sokat dolgozom, és el akar válni! Igen, ez így volt, de mentségemre legyen, a családomért tettem. A bejelentést tett követte: én albérletbe költöztem.

Szerencsére voltak és vannak igaz barátaim, akik a kezdeti nehézségeken átsegítettek, velem maradtak! Még többet dolgoztam, mert az első és legfontosabb célom volt, hogy tető legyen a fejem felett. Meglett az eredménye, igaz nem egy palotát, de egy felújításra szoruló kertes lakást tudtam magamnak vásárolni. Számba vettem mindent és elkezdtem az átalakítást, hol egyedül, hol segítséggel! Az eredménye meg is lett, és beköltöztem az átalakított lakásba. Úgy gondoltam, idős koromra nekem elég már, mivel minden kényelem megvan benne. Jól éreztem magam, barátok ismerősök gyakran meglátogattak, és jókat beszélgettünk. Tovább dolgoztam és életem álmát valósítottam meg: befizettem egy autóra! Szinte repestem az örömtől, hogy ezt is elértem! Sokat kirándultam, jártam a hegyeket. Lassan, módszeresen a nappalimat is berendeztem, így már csak a pihenés várt rám. Törvény adta lehetőségemmel élve idő előtt nyugállományba vonultam.

 Első nyugdíjas napom egy súlyos, szövődményes tüdőgyulladással köszöntött. Hosszú gyógykezelés és a kitartásom ötvözeteként gyógyult lettem, de a labor eredmények még hagytak kívánnivalót maguk után! Elkezdődött a kivizsgálás, hogy a miértre választ kapjunk!

Különböző vérvizsgálatok, és mint derült égből a villámcsapás érintett a diagnózis! Myeloma Multiplex gyanú és beleegyezésemmel csontvelő mintavételt kérnek! Természetesen beleegyeztem és vártam az eredményt bízva abban, hogy valami tévedés történhetett. Nem volt tévedés, a csontvelő vizsgálat is azt a diagnózist mutatta ki, előrehaladott állapotban. Gyógyszeres kezelést kapok egyelőre,de közölték velem, a csontvelő és őssejt átültetés szükségességét is! Sajnos az összeget is. Napokra összetörtem, magamba roskadtam, a pénzt előkeríteni úgysem tudom! Kezdtem magam fejben rendbe tenni és meggyőzni az ellenkezőjéről. Napokat vett igénybe, de sikerült, fejben és gondolkodásban győztem, és ez már a siker kezdete.

Barátaim, ismerőseim megint mellém álltak, és mindenben segítenek. Gyűjtést szerveznek a beavatkozási költség előkerítésére. Mindent átszámoltam, miből és mennyit tudok kihozni. Ami a szívem vágya volt, és büszke voltam rá, az autó, már nincs, eladtam. Lakberendezési tárgyaimra is van vevő, de azt csak a legutolsó lépésben adom el. Egyedül a lakásom, ami marad, igaz, ha szükséges, jelzálog fogja terhelni, de minden áldozatot vállalnom kell!

Este lefekszem, és furcsa dolgok futják át a fejemet! Holnap sütni fog még nekem a nap? A gyógyszerek kábítanak és a válaszra már nincs is idő, mert alszom. És reggel felébredek, hálát adok a sorsnak, hogy még élvezhetem a nap melengető sugarait. Kiülök a teraszra és gyönyörködöm az élet szépségében, a madarak csicsergésében.Nem adtam fel és nem is fogom feladni, mert csak a gyenge, tehetetlen emberek veszítenek, és én kitartó, erős, elszánt vagyok! Harcolok, mert a harc az életemről szól, minden meghátrálás egyenlő a veszítéssel!

Köszönöm az életnek, mert nagyon hálás hozzám, hiszen mindennap kapok tőle egy újabb ajándékot, egy éltető napot. Nekem, már az is ajándék, ha kiülhetek a teraszra és élvezhetem a nap melengető sugarait és hallgathatom a madarak énekét! Mindennap eljön az este, és én úgy fekszem le, hogy holnap még ébredni kell, mert céljaim vannak, és azt el kell, érjem! Lassan a pénz is gyűlik, de nem születtem gazdag családba, nincs hírnevem, nem vagyok sztár! Egyszerű, hétköznapi, szürke ember vagyok, aki ledolgozta az életét és most az életéért koldulásra van kényszerítve! Szégyellem, de az életösztön erősebb a szégyenemnél!

Reménykedek és bízok kitartásomban és az elszántságomban, mert erős akarattal minden legyőzhető, és én győzni fogok!

Mindenkinek, aki elolvasta, kívánok sok egészséget és nagyon hosszú életet!

Írta: Barna István

Amennyiben Ön is kedvet kapott ahhoz, hogy közzé tegye saját gondolatait, történetét, vagy versét, akkor várjuk levelét az info@donna.hu címre.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top