Ajándékozás az asztrológia alapján

2008. 06. 26.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Sajnos sokszor és sokan kerülünk az ajándékvásárlás csapdájába. A barátunknak, kedvesünknek, családtagjainknak egy-egy jeles alkalomból szeretnénk valami igazán jó kis darabot ajándékozni. El is indulunk a „persely” tartalmával a zsebünkben egy vadászatra, de általában mindig olyasmibe botlunk, amit magunknak vennénk meg szívesen.

Ráadásul az anyagiak sem jelentenek egy utolsó szempontot. Kacatot, olcsó kis semmiséget vásároljunk, vagy költsünk el minden petákot a zsebünkben? Nos, ezeken talán most nem tudunk segíteni, de ötleteket adhatunk, hogy a lehető legjobban válasszatok, mikor eljön az ideje.

KOS: a kosnak vehetsz bármit, csak ne legyen az a nagyon cukimuki fajta, mert attól egyenesen a falnak megy. Ellenben kos kiszemeltednek nyugodtan ajándékozhatsz bármit, amit kézzel készítettek (akár te is kipróbálhatod kézügyességed). Ráadásul jegyükből fakadóan kedvelik a fémből készült ajándékokat is. Pláne, ha piros és fekete színkombinációjában kapják meg azt. Így egy festménnyel, dísztárgyakkal, ékszerekkel, magad készítette meglepikkel nagy a valószínűsége a sikernek.

BIKA: a bikák Vénusz szülöttei, így náluk nyerő minden, ami romantikus, szívet melengető. Mivel a bikák mindig elhivatottak munkájukban, ezért szeretik, ha ajándékuk utal elvégzett munkájuk elismerésére. Éppen ezért egy bika ajándékánál elengedhetetlen követelmény, hogy a tőled kapott ajándéka igényes darab legyen. A megajándékozott nem fog szívből örülni, ha egy bóvlival próbálod majd meglepni! (Talán csak azon fog meglepődni, hogy ennyire rosszul ismerted meg…) Még egy jó tanács: mivel a bikák szeretik, ha körülöttük minden harmóniában van mindennel, ezért figyelj oda az ajándék legapróbb részletére is a kiválasztásnál. Sikered lehet kristály, porcelán, fa tárgyakkal, illetve egy bőr tárcával. Esetleg egy parfüm, vagy szép ékszer is az ajándékozók legjobbikaként tűntethet fel. De vigyázz ezekkel az ajándékokkal, hisz nem olcsók. És, ha még nem is tetszenek…

IKREK: az ikrek szeretik az arany közép utat, ha ajándékozásról van szó. Nem kell a túl drága, de ne is a lomtalanításkor szerezd be a neki szánt ajándékot! Nyerő vagy, ha ajándékoddal a fantáziájukat célzod meg. Kedvenc színük: lila, sárga és a narancsszín. Az ikreknél nem lőhetsz bakot egy könyvvel, naplóval, telefonnal, zenével, elektrotechnikai felszereléssel.

RÁK: a rák, ha ajándékot kap, akkor mindennél boldogabb. Ugyanis ez számára egy tökéletes visszaigazolás arról, hogy mennyire szeretik, kedvelik őt. Leginkább azoknak a meglepetéseknek örülnek, melyekkel csinosíthatják környezetüket és életüket. A fehér, kék és ezüstszínek kápráztatják el leginkább a szemüket. Éppen ezért nem árt, ha a háztartási osztályon keresgélsz rák ismerősödnek ajándékot, melyet majd a legnagyobb szeretettel nyújthatsz át neki.

OROSZLÁN: e jegy szülöttei nagyon szeretnek ajándékozni, és nem is szűkmarkúak, ha arról van szó, hogy meglephetnek valakit. Ám arra ügyeljünk, hogy az oroszlán büszke és szeret a figyelem középpontjában lenni, így el ne felejtsd viszonozni a feléd irányult figyelmét, mikor eljön az ideje. Mivel az oroszlán sokat fordít megjelenésére, a külcsínyre, ezért válassz neki olyan ajándékot, mellyel sokaknak „eldicsekedhet”. Az oroszlán mindennek örülni fog, ami minőségi, szép, egyedi darab. Ráadásul azért nem kell egy életre szóló hitel adósságait a nyakatokba vennetek a tökéletes ajándék érdekében. Csak jó fantázia kell.

SZŰZ: a szűz általában egy elég kritikus személyiség. Így nehéz neki jól választani. Ám egy szép cserepes virággal belophatjátok magatokat a szívébe. A jegyre leginkább jellemző növény a levendula, így a levendula alapú termékek is jó ajándékok egy szűz számára. Ha már sok a cserép otthon, akkor egy könyv, szép kötésű határidőnapló is megteszi.

MÉRLEG: a mérleg általában az elsők közt van karácsony után, aki rohan az üzletbe, hogy kicserélje a fa alá rejtett ajándékait. Általában ő maguk sem tudják pontosan, hogy mi tetszene nekik. Épp ezért van az is, hogy a más által adott ajándékok ritkán felelnek meg az ízlésüknek. Ezért még véletlen se dobjátok el a vásárolt termék számláját. Mert valószínűleg kis mérleg barátotok hamarosan kérni fogja.

SKORPIÓ: a skorpió romantikus és szenvedélyes típus. Ezért ritkán fordul elő, hogy egy skorpiónak ne lehetne örömet okozni olyasmivel, ami a szerelemhez fűződik: illatos gyertyák, szexi ruhadarab, parfüm. Ráadásul a skorpió igen kedveli a tengert, így az ehhez kapcsolódó ajándékok is nagy sikert aratnak egy-egy skorpiónál. Kalandos könyvek, ezotéria, sportcikkek egyaránt listájuk élén állnak.

NYILAS: a nyilasnak szinte édes mindegy, hogy mit kap ajándékba, feltéve, hogy az ajándék szívből jön és az ajándékozó szándékai őszinték. Tehát ha egy ajándékot nem gondoltok komolyan, akkor inkább ne adjátok a nyilasnak, mert annak csak megbánás lesz a vége. A nyilasnak egy jó bor, bőrből készült termékek, könyvek és pénz is egyaránt lehet jó meglepetés.

BAK: a bak gyakorlati szellem, így kifejezetten örül, ha olyan ajándékot kap, melyet hosszabb távon is használhat – ruha, háztartási cikkek. De akkor sincs nagy baj, ha nem tudsz kitalálni valami újat. Mert a bak szereti, ha kedvenceivel lepik meg – édesség, könyvsorozat egy új kötete, kozmetikum, amit eddig is használt… De ha ezek nem nyerték el tetszésed, akkor nyugodtan fogj hozzá valami egyedinek, amit a két kezeddel készítesz el neki, mert garantáltan örülni fog annak is.

VÍZÖNTŐ: az e jegyben szülöttek imádják az új, és szokatlan dolgokat. Biztos a siker, ha valami egyedivel és újszerűvel rukkolunk elő a vízöntő egy jeles napján. Lényeg a meghökkentés, humor és figyelemfelkeltés.

HALAK: a halak kicsit borongós természetűek, ezért nem árt, ha olyasmivel leped meg őket, ami feldobja a kedvüket, minden alkalommal. Mivel a halak a művészet rajongói, ezért örülnek mindennek, ami megérinti művészi vénájukat.

Végül ne felejtsétek, a fent felsoroltak csak tanácsok, nem pedig kőbe vésett parancsolatok. Ráadásul senkit sem lehet egy séma alán begyömöszölni, így nem árt, ha megismeritek azt, akinek ajándékot szeretnétek venni, és csak mellesleg fordulnátok a mi kis útmutatónkhoz. Jó vadászatot mindenkinek!

 



Szerző

donna.hu



Scroll to Top