Aljnélküli túrós húsvétra

2009. 04. 09.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jön a húsvét és gondoltam megosztom veletek is ezt a receptet! Minden évben keresek új fajta sütiket, hogy ne legyen mindig ugyan az! Nagyon finom és gusztusos, ha el készül!

Hozzávalók : 1 kg túró, 15 dkg lágy margarin, 5 evőkanál búzadara, 2 evőkanál liszt, 10 evőkanál kristálycukor, 4 egész tojás, csipet só, reszelt citromhéj, 1-2 csomag vaníliás cukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor).

Tetejére : 1 pohár tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 tojás.

A hozzávalókat összekeverjük, közepes méretű lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük. A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején. Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. ( Kb. : 40 perc )

Sütőpapíron sütöttem! Jó étvágyat kívánok hozzá! Kellemes ünnepeket!

Köszönjük szépen Ollósi Gabriellának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért!



Szerző

donna.hu



Scroll to Top