Amerikai almás pite

2009. 07. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 17,5 dkg puha vaj, 6 evőkanál jeges víz. Töltelék: 1 kg alma, 12 dkg cukor, 2 evőkanál liszt, 1 citrom leve és héja, 1 csipet szerecsendió, 1 csipet fahéj.

A tészta hozzávalóit összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Ezután hűtőbe tesszük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony szeletekre vágjuk. Leöntjük a citrom levével. A cukrokat, szerecsendiót, fahéjat, lisztet összekeverjük egy tálban, hozzáadjuk az almát, meg egy kevés reszelt citromhéjat.

Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű pite-formát. A tésztát elfelezzük, egyik felét kinyújtjuk és a formába tesszük. Ezután hozzáadjuk ez almás keveréket, úgy, hogy középen több legyen. Ezután a maradék tésztát is kinyújtjuk és 1,5 cm széles sávokat vágunk. Ezeket rácsosan rátesszük az almatöltelékre. A végét hozzányomkodjuk a szélén lévő tésztához.

200 fokon 10 percig, majd 160 fokon 60 percig sütjük, amíg a tészta barna nem lesz. Langyosan tálaljuk! Jó étvágyat!

Köszönjük szépen Somogyi Kingának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top