Babák és csillagok

2009. 07. 22.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Vénusznak nagyobb igényei vannak. Környezete sokoldalú ajánlatából azt választja ki, amit tetszik neki. Ha a Hold éhes, azt eszi, amit kap. A Vénusznak stílusa van, kiválasztja, mi ízlik neki. A Hold emberi melegségre vágyik, szereti, ha karjukba veszik, és ringatják, mindegy, hogy ki teszi ezt. A Vénusz számára az embereket nem lehet felcserélni, a Vénusz kiválasztja, kihez vonzódik.

Nemcsak az embereket, de egész környezetét esztétikai mérőműszerével méri, amelynek mutatója a szépségből és a harmóniából indul ki, és az ízléstelenségnél végződik.

Az étkezés nagyon fontos vénuszi terület. A kisgyermek már pár hónapos korában megismerkedik a szilárd ételekkel, a mindig azonos ízű anyatejet összehasonítja a változatos aromákkal. Az ételek – a banán, a répa, az alma, a kifli – állaga is különböző. Rokonszenv, illetve ellenszenv alakul ki benne ezekkel szemben. A legtöbb kisgyerek etetése fáradságos feladat, sokszor kiköpik a levest, a kanál tartalmát akár egy méteres távolságra is el tudják juttatni.

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy a nehezen belekényszerített ételt egy fél óra  múlva viszontlátjuk, főleg a Rák jegyében született gyermekeknél! Sok édesanya kínlódik a gyermek Vénuszának ellenállásával, megpróbálja elnyomni, pedig a Vénusz ki tudja választani, mi az, ami számára jó.

Ezáltal egy idő után a gyermeknek nehezére esik majd felismerni, mi az amit igazán szeret. A konkrét hatások több módon is jelentkezhetnek, helytelen étkezés, túl sok táplálék felvétele, kapcsolati problémák. A gyermek, akinek az étkezési szokásait a társadalom elvárásai még nem befolyásolták, a számára megfelelő ételt a helyes mennyiségben választja, ha hagyják.

A szabad választás témája három éves kora körül a ruházkodása és a játékok terén is jelentkezik. A Vénuszhoz tartozó, és nagyon fontos terület, a kapcsolatok kérdése. A csecsemőnek étkezésre, és gondozásra van szüksége. Hogy ezt kitől kapja meg, annyira nem fontos. Bárki megmérheti, felöltöztetheti, karjába veheti. Csak egy pár hónap múlva tudja anyukáját másoktól megkülönböztetni. Édesanyját, mint individuális létet érzékeli, és így kialakul, az első, szereteten alapuló kapcsolat.

Egy három éves gyermek már odamegy más gyermekekhez, esetleg felnőttekhez is, szimpátiáját, illetve antipátiáját kimutatja. A Vénusz választ. Kiválasztja a személyeket, és azt is, milyen közel engedi magához őket.

A Vénusz megmutatja azt is, hogy a gyermek kapcsolatai milyen irányban fejlődnek, mit keres egy kapcsolatban, általában mely területeken ne tudja magát kifejezni, hogyan választja meg a barátait.

Ha a gyermeked a Rák jegyében született, Ascendense áll a Rák jegyében, vagy a Vénusza található a Rák jegyében, jelzi, hogy a legérzékenyebb testrésze a gyomra. Az ilyen horoszkópikus állással rendelkező gyermek számára a védettség központi szerepet kap. A stressz, a veszekedés, a hangzavar, a rendszertelen napirend nagyon rossz hatással van rá. Nagyon fontos neki a család szerető melege, és nem nagyon tűri, ha az otthon, ahol lakik, sokak által látogatott.

Az ilyen bolygóállással rendelkező gyermeket nagyon kell szeretni. Gyakran ültesd az öledbe, simogasd, és szeretet teljesen kell táplálni is. Minden zaj és bármilyen zavaró tényező eltereli a figyelmét. Ha a családtagok idegesek, sietnek, akkor a kisgyermek gyomra rögtön összerándul, és már ki is köpi, ki is hányja az ételt, amit megevett. Általában az otthon légköre sokkal jobban befolyásolja étkezési kedvét, mint azt gondolnád.

A Rák jegyének uralkodó bolygója a Hold. A Hold szimbolizálja az asztrológiában a családot, az édesanyát, ezáltal a táplálást, az etetést, az étvágyat, az étkezést. Többek között ezért is tartozik a gyomor a Rák jegyéhez, mint testrész. Ha gyomorfekélyről panaszkodik valaki, egészen biztosan találunk a horoszkópjában a Rák jegyében valamilyen bolygót.

A Rák jegye a víz elemhez tartozik, ezért szülötteinek sokkal több folyadékra van szüksége, mint a más jegyben születetteknek.

Fontos, hogy a Rák érdekeltségű gyermek csak azt egye, amit megkíván. Mindenfajta erőltetés komoly betegségeket okozhat nála. Egyik betegségházának uralkodó bolygója a Jupiter, a májat igazgatja. Emiatt a Rák érdekeltségű gyermek, felnőtt könnyen kap májgyulladást, például az undortól, ebből nehezen gyógyul.

Nagyon fontos még, hogy a Rák jegyében született gyermeket hagyjuk aludni, ha nem alszik eleget, nem fogja magát jól érezni.

Kapcsolódó anyagok:

$$4032$$



Szerző

donna.hu



Scroll to Top