Hozzávalók: Tészta: 6 tojásból vizes piskótát sütünk. / 6 tojás fehérjét 10 evőkanál kristály cukorral kemény habbá verünk. Hozzáadjuk a tojások sárgáját kicsit ezzel is kavarjuk, hozzáadunk 6 evőkanál vizet majd beleszórjuk a 12 evőkanál lisztet 1 sütőporral elkeverve. és lazán össze keverjük/. Kerek torta formában közepes hőfokon 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.!
Közben elkészíthetjük a krémet. Hozzávalók: 4 dl tej, 1 vanília pudingpor, 1,doboz tejszín, 1 doboz darabolt ananász konzerv, 1 egész citrom leve és reszelt héja, Mindenekelőtt készítsük el a pudingot és hagyjuk kihűlni Addig keményre felverjük a tejszínt és félre tesszük. A kihűlt piskótának levágjuk a tetejét, a közepét pedig kivájjuk óvatosan. A kivájt részt bele morzsoljuk a pudingba, hozzáadjuk a citrom héját és levét. Az ananászt összevagdossuk apróra /díszíteni félre teszünk 8 db-ot/. Belekeverjük a pudingba.
A tejszín habbal kikenjük a piskóta belsejét, majd beletöltjük az ananászos, citromos pudingot. Rátesszük a tetejét és nagyon szépen bevonjuk a tejszín habbal. Díszítjük a félre tett ananász darabokkal és 1-2 citromfűvel.
Jó étvágyat hozzá!
Köszönjük szépen Buchmüllerné Rigó Margitnak, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.