Hozzávalók: 1/2 kg nyers krumpli, 1/4 kg krumplipüré, 1/4 kg liszt, 2 evőkanál meleg víz, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál vaj/margarin, só, bors, és 1 csésze tej. Reszeljük le a nyers krumplit, tegyük ruhára, hogy a nedvességet kinyerjük belőle. Ha leszáradt, keverjük össze a krumplipürével. Adjuk hozzá az összes hozzávalót. A lisztet apránként tegyük hozzá! Ha úgy látjuk, hogy a tészta ragadós, önthetünk hozzá egy kevés tejet.
A tésztából púpozott evőkanálnyit tegyünk a vékonyan megzsírozott, felforrósított serpenyőbe. Hagyjuk megbarnulni az alját, spatulával ezután nyomkodjuk le a tetejét egy kicsit. Fordítsuk meg, és ezt az oldalát is süssük aranybarnára.
Készíthetünk extra vékony, ropogós boxty-t, de vastagot is. Kínálhatjuk vajjal,vagy cukorral megszórva. Tehetünk a tésztába kevés rozmaringot vagy egyéb fűszert is. Jó Étvágyat hozzá !
Köszönjük szépen Harangozó Krisztinának, és továbbra is várjuk receptjeiteket a recept@donna.hu e-mailcímre! Ha fényképet is mellékeltek a recepthez, a leírásokat hamarabb viszontláthatjátok a Donna oldalán! Külön köszönet az eredeti, saját receptekért.