Hozzávalók: * 1 kisebbfajta csontnélküli füstölt sonka * 1 friss ananász felkarikázva * 1 csomag szegfűszeg * 1 liter fehérbor, vagy gyümölcsbor * víz * 1,5 deci kókuszolaj, vagy olivaolaj * 2-3 ágacska friss rozmaring * dizsoni mustár * fél csésze barnacukor Tegyük fel főni a sonkát a bor és annyi víz keverékében, ami ellepi, majd tegyük hozzá a rozmaringot is. Fedjük be és főzzük puhára. Arra azonban vigyázzunk, ne főjjön szét. Ha megfőtt, emeljük ki a vízből és egy kiolajozott tepsibe tegyük. Dörzsöljük be a mustárral körben. Az ananász karikákat a szegfűszeggel megtűzdelve helyezzük el szépen, sorban a sonkán. Locsoljuk meg kókuszolajjal és tegyük forró sütőbe. Süssük addig, amíg az ananász kissé pirulni kezd. Időnként locsolgassuk meg a tetejét a lével, ami alatta keletkezik. Közben a barnacukrot karamellizáljuk a tüzhelyen. Öntsünk hozzá 1 deci vizet és olvasszuk fel. Öntsük a sonkára és tegyük vissza még 4-5 percre a sütőbe. Jó étvágyat hozzá!
Több húsvéttal kapcsolatos cikk:
$$3077$$