DJ sztori

2009. 04. 08.
Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ickarus a legendás berlini technoszcéna meghatározó DJ-je, az a hivatása, hogy estéről estére emberek ezreit táncoltassa és mulattassa. Egyik este azonban a megszokott porok helyett mérgező drogot kap, és egy csúnya trip után a rehabilitációs központban köt ki. Mivel albuma megjelenése késik és barátnője, Mathilde (Rita Lengyel) is egyre nehezebben tolerálja életmódját, komoly alkotói válságba kerül, és egyáltalán nem biztos, hogy nyugtatókkal teletömve talpra tud majd állni…

Mintha egy életrajzi filmnek csak az utolsó harmadát néznénk, a lassú, de módszeres lecsúszást az elfeledettség, és ebben az esetben a személyiségzavar felé, hogy aztán a végén valamilyen formában csak eljöjjön a katarzis. Ismétlődő jelenetek, visszafogott rendezés, végletekig redukált történet – mintha csak az Ickarus által játszott zsánert forgatták volna át digitális videóra.

A főszerepet Paul Kalkbrenner, a nemzetközi hírű DJ alakítja, aki egyúttal a kísérőzenét is szerezte. A zenei színtér ábrázolásának realizmusát Stöhr jól megírt történettel és humoros elemek alkalmazásával egyensúlyozza.



Szerző

donna.hu



Scroll to Top